11 °C Antwerpen, BE
vrijdag 2 oktober 2020
11 °C Antwerpen, BE
vrijdag 2 oktober 2020

Medialaan gaat voluit voor koninklijk huwelijk van 2018!

Meghan Markle
© Medialaan

Op zaterdag 19 mei stappen de Britse Prins Harry en Suits-actrice Meghan Markle in het huwelijksbootje. VTM, Vitaya en Joe zullen in aanloop naar wat nu al ‘de trouw van het jaar’ genoemd wordt enkele specials en reportages uitzenden.

De dag zelf schakelt VTM vanaf 11.00 live over naar Windsor, waar om 13.00 de plechtigheid plaatsvindt in de St. George’s Chapel. VTM NIEUWS-anker Birgit Van Mol en VTM NIEUWS-journaliste Birgit Herteleer brengen ter plaatse verslag uit. Birgit Van Mol zal post vatten aan het kasteel, terwijl Birgit Herteleer als mobiele reporter de sfeer opsnuift in de straten van de stad.

Birgit Van Mol: “De ogen van de wereldpers zijn zaterdag 19 mei gericht op het huwelijk van de Britse prins Harry met de Amerikaanse Meghan Markle. Dat huwelijk is de voorbije weken tot in de puntjes voorbereid en het is een dag waarop iedereen alles vanop de eerste rij wil meemaken. En dat bieden wij de VTM NIEUWS-kijkers graag. Met onze ploeg in Vilvoorde en in Windsor brengen we historische huwelijksbeelden tot bij de kijker. Ik ben alvast heel nieuwsgierig naar de ceremonie én uiteraard ook naar de aanwezigen.”

VTM NIEUWS-anker Elke Pattyn en royalty-experte Eva Peeters volgen alles op de voet vanuit de studio in Vilvoorde en zorgen voor commentaar. Tijdens het VTM NIEUWS van 13.00 – waarin ook uitgebreid aandacht besteed wordt aan het koninklijk huwelijk – is het livesignaal te volgen bij Q2. Daarna gaat VTM opnieuw naar Windsor voor de eerste kus van het kersverse echtpaar en hun toer in de koets.

Telefacts Special

 

Ook de uitzending van Telefacts op woensdag 16 mei zal volledig in het teken van The Royal Wedding staan. In de reportage ‘Harry en Meghan: Het ongekroonde koningskoppel’ komen insiders aan het woord over het paar. Welke uitdagingen staan Meghan te wachten? En vooral: welke rol zal ze spelen in de Britse koninklijke familie? Van nature trekt de Hollywood-prinses de schijnwerpers naar zich toe, net als destijds prinses Diana dat deed. Maar met Meghan Markle en prins Harry bestaat het gevaar dat ze als koppel de troonopvolger William en zijn vrouw Kate zullen wegspelen. Royaltywatchers zijn het er in ieder geval over eens dat met deze twee koppels de populariteit van het Britse koningshuis gered is, voor decennia vanaf nu.

‘Meghan Mania’ bij Vitaya

Ook Vitaya laat deze heuglijke gebeurtenis niet onopgemerkt voorbijgaan. De vrouwenzender brengt op dinsdag 15 mei een reportage over Meghan Markle, ‘Prince Harry & Meghan: Truly, Madly Deeply’. Hoe leerde ze haar aanstaande, Prins Harry, kennen en hoe kon de romance tussen hen ontluiken? Daarnaast wordt ook het leven van Meghan als actrice, model en Human Rights-ambassadrice onder de loep genomen. Verder praten in de reportage familieleden, collega’s en intimi van Meghan over wie de toekomstige prinses van Groot-Brittannië écht is.

Op de filmavonden op maandag en zondag gaat Vitaya ook voluit voor Meghan. Op maandag 14 mei is er de tv-première van Dater’s Handbook uit 2016 waarin Meghan de hoofdrol speelt. In de tv-première van When Sparks Fly op zaterdag 19 mei kruipt de actrice in de huid van journaliste Amy. Zij wordt voor een opdracht naar haar geboortedorp gestuurd, waar ze halsoverkop verliefd wordt op haar ex-vriendje, ondertussen de verloofde van haar vriendin.

JOE goes royal wedding

Het huwelijk van Meghan en Harry is niet alleen op de televisie te volgen, maar ook op radiozender Joe. Op zaterdag 19 mei 2018 maakt Joe-dj Leen Demaré van 10u tot 14u een speciale radio-uitzending rond de Royal Wedding. Ze volgt het huwelijk op de voet en prikt enkele keren live door naar Windsor.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today