7 °C Antwerpen, BE
zaterdag 17 oktober 2020
7 °C Antwerpen, BE
zaterdag 17 oktober 2020

Mario Franco viert 3 jaar carrière met nieuwe single én verzamelalbum!

Mario Franco
© RV

Drie jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met een opvallende, nieuwe verschijning in het showbizzlandschap: Mario Franco. Met ‘Ik Kan Je Niet Laten Gaan’, bombardeerde hij zichzelf in geen tijd tot dé discokoning van Vlaanderen. Ondertussen zijn we zes singles verder en wist Franco die positie nog te versterken. Het verzamelalbum ‘Leef’ dat op 23 november uitkomt én de nieuwe single ‘We Horen Samen’, markeren een mooie mijlpaal in een carrière waarvan we het beste nog moeten zien!

Mario Franco omarmt het leven. Die liefde voor het leven straalt hij uit met z’n muziek en zijn kleurrijke imago waar Vlaanderen in 2015 voor het eerst mee kennis maakte. “Het kan geen kwaad om een beetje out of the box te denken,”zegt Mario Franco. “Ik wil met mijn muziek aantonen dat ‘een beetje anders’ ook normaal kan zijn en dat muziek een universeel gegeven is waarvan iedereen de betekenis voor zichzelf kan invullen.”

Een beetje anders. Zo kan je Mario Franco het best omschrijven. Een vergelijking met Boy George is helemaal niet ver te zoeken want Franco laat zich sinds het begin van zijn carrière opmerken door opvallende, kleurrijke outfits, flitsende videoclips en muziek waar je je instant happy bij voelt.

Leef!

“Ik hou van het leven en van de muziek. Muziek is voor mij een manier om mezelf te uiten en tegelijkertijd aan de buitenwereld duidelijk te maken dat ik niet in een hokje te stoppen ben,”weet Mario.

Sinds de start van zijn carrière in 2015 heeft Mario Franco aardig wat muziek bij elkaar gezongen. Singles als ‘Ik Kan Je Niet Laten Gaan’, ‘Bel Me Op’ en ‘Laat Mij Nu Niet Staan’ scoorden goed in zowel de nationale als de landelijke hitparades. “Ik kreeg van mijn fans de vraag wanneer al die muziek op een album zou gezet worden. Door het digitale tijdperk zijn al mijn nummers wel te vinden op streamingsdiensten als Spotify en Apple Music, maar mijn publiek heeft nog graag een fysiek album in handen waar al mijn hits op verzameld staan.”

Vanaf 23 november 2018 kunnen die fans alvast hun hartje ophalen, want dan verschijnt ‘Leef’, het verzamelalbum van Mario Franco. Naast de zes singles die hij tussen 2015 en 2018 uitbracht, vind je op het schijfje ook zijn nieuwe single ‘We Horen Samen’ terug.

Eigen nummer

In tegenstelling tot de andere singles, is ‘We Horen Samen’ een eigen nummer. “Ik vond het wel fijn om eens niet te puren uit het rijke muziekarchief, maar zelf met een nummer te komen,” laat Mario Franco ons weten. “Samen met mijn producer Patrick Hamilton – die me als sinds het begin van mijn carrière op onnavolgbare wijze begeleidt – stak ik de koppen bij elkaar. Ook Vincent Pierins en Guy Balbaert werden erbij gehaald. Het resultaat is de nieuwe single ‘We Horen Samen’; en daar ben ik best trots op.”

‘We Horen Samen’ is een liefdesnummer maar dan wel ééntje in een Mario Franco-kleedje; compleet met een onmiskenbare discosound. “De rode draad in al mijn muziek is dat mensen er happy van worden,”zegt Mario. “’Wij Horen Samen’ bezingt het leven en de liefde op de manier waarop ik het leven en de liefde ervaar. En wie mij een beetje kent, weet dat door een roze bril is,” lacht Mario Franco.

‘We Horen Samen’, de nieuwe single van Mario Franco, is samen met de zes andere singles terug te vinden op het album ‘Leef’ dat op 23 november verschijnt.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today