15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Martine Jonckheere: “ Ze wordt enorm onderschat als actrice”

Foto: DPG Media

Jacky Lafon staat 55 jaar op de planken en dat moet gevierd worden. Samen met enkele collega’s staat ze deze zomer in Het Witte Paard in Blankenberge met ‘Jubilee aan Zee’. Een show met veel zang en vooral een flinke dosis humor.

Wie zeker een kijkje zal nemen naar de show is Jacky’s collega Martine Jonckheere. Zij vindt Lafon een fantastische vrouw. “Eentje die heel erg wordt onderschat als actrice. Toen we nog samen in ‘Familie’ zaten, kreeg ik toch vaak complimenten over onze interactie op televisie. De onenigheid tussen onze personages in de serie: mensen zagen dat heel graag en dat was heel tof om te spelen”, klinkt het bij Martine in Tv Familie.

Iedere ‘Familie’-kijker herinnert zich nog de beroemde scène waarbij ‘Zatte Rita’ Marie-Rose probeerde te wurgen en nog steeds wordt er veel gelachen om die scène. Een scène waar ook Martine met veel plezier op terugblikt.

“Op televisie zag dat eruit als een gevecht op leven en dood tussen Jacky en mij. Maar toen we dat op de set acteerden, lagen we bij momenten zowat tegen de grond van het lachen. Op een bepaald moment had Jacky ook een scheldnaam gevonden voor Marie-Rose: Canarische trut. Telkens als ze dat tegen mij zei, op haar eigen onnavolgbare manier, lag ik plat van het lachen.”

Wanneer Jacky op de set verscheen was er altijd wel ambiance. Verveling dat kende ze niet. “Ik heb dan ook altijd heel graag met haar gewerkt. Want niets is zo plezant als samen plezier maken.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today