26 °C Antwerpen, BE
woensdag 16 september 2020
26 °C Antwerpen, BE
woensdag 16 september 2020

Met Vier In Bed naar Limburg en Durbuy

Met Vier In Bed
© Medialaan/VTM

Met Vier in Bed strijkt volgende week maar liefst drie keer neer in Limburg: zo komen de bruisende stad Maaseik, het groene Borgloon en Kanne, vlakbij de Nederlandse grens, aan bod. Aan het einde van de week trekken de duo’s de natuur in voor een overnachting in een chalet in Barvaux, een deelgemeente van Durbuy. Welk duo gaat met de Met Vier in Bed-trofee naar huis?

Met Vier in Bed strijkt maandag neer in Limburg, in de bruisende stad Maaseik. In één van de kleine, autovrije straatjes runnen Jacky en David hotel en restaurant Atelier 84. Jacky werkte 20 jaar lang bij Ford Genk, maar moest na de sluiting van de fabriek op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het koppel had al ervaring in de horeca en toen ze de eigenaar van Atelier 84 toevallig ontmoetten op een receptie, kwamen ze op het idee om het hotel samen uit te baten. Het gebouw uit de jaren 1900 was vroeger een naaiatelier en werd later verbouwd tot een kleinschalig hotel mét restaurant. David, die hobbykok is, kan zich dan ook helemaal uitleven in de keuken. Een gastenverblijf met foodbar runnen is hard labeur, toch doen Jacky en David zo veel mogelijk zelf.

Ook het tweede adresje van deze week ligt in Limburg. In het glooiende Haspengouw, tussen de vele boom- en fruitgaarden, ligt Borgloon. Op een boogscheut van het centrum ligt Kirisavan, de B&B van Bart en zijn Thaise vrouw Mo. Mo en Bart woonden 15 jaar in Thailand, maar toen Barts vader ernstig ziek werd, keerden ze terug naar België. En zo startten Mo en Bart samen met hun zoon Benjamin een nieuw leven als B&B-uitbaters. Over de stijl van de B&B waren ze het meteen eens: ze wilden invloeden van beide culturen verwerken in de 3 gastenkamers. Die mix tussen Westers en Oosters is overal doorgetrokken in de B&B, zelfs in het ontbijt. “Thaise vrouwen doen niet liever dan koken”, zegt Mo en dat is bij haar niet anders. Ze leerde de kneepjes van het vak van haar grootmoeder en in de keuken van Kirisavan doet ze aan homecooking voor de gasten.

Het derde logeeradresje ligt in Zuid-Oost Limburg. Pal aan de grens met Nederland ligt het dorpje Kanne, een fiets- en wandelparadijs op een boogscheut van Maastricht. Hier prijkt ‘K’ van goede vrienden Bart en Pieter. Pieter is van beroep makelaar en heeft veel kennis van verbouwingen, Bart heeft een passie voor koken. De perfecte combinatie dus voor hun project: een eigen B&B met restaurant. De vrienden verbouwden een oude, versleten garage om tot een modern pand met grote ramen en open ruimtes. Ook de gastenkamers zijn in dezelfde strakke stijl ingericht. Naast 4 kamers en een restaurant heeft B&B ‘K’ nog andere troeven: een sauna en fietsen, die ter beschikking van de gasten staan.

Durbuy is het bewijs dat je niet groot hoeft te zijn om groots te presteren. Als één van de kleinste steden ter wereld trekt Durbuy jaarlijks duizenden toeristen naar Wallonië omwille van de natuur, folklore en cultuur. Elf jaar geleden besloten Nadine en Jurgen om in Barvaux, een deelgemeente van Durbuy, te investeren in een buitenverblijf. Ze zetten een chalet op hun favoriete stukje grond en toen ze beslisten om de chalet ook te verhuren, moesten ze niet lang nadenken over de naam: Interwood, een verwijzing naar de houten elementen in hun chalet. De vele faciliteiten zijn de grootste troef van het vakantieverblijf: er is een speeltuin voor de kinderen, een zwemspa en jacuzzi.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today