1 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 november 2023
1 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 november 2023

Metejoor: “Daardoor werd ik een angstig kind”

Foto: VTM

Metejoor vertelt in Het Laatste Nieuws over zijn zorgeloze kinderjaren. “Veel mocht, weinig moest, alles was zorgeloos. In het derde leerjaar is dat veranderd. Toen kregen we een leraar die je te kakken zette voor de hele klasgroep.”

De faalangst die hij hierdoor kreeg, uitte zich ook in het voetbal. De sterk scorende middenvelder vervelde tot een angstige verdediger. “In mijn bureau kraste ik: ‘Joris kan niks, Joris moet dood.’ Ik had een depressie zo bleek.”

De muziek heeft Metejoor op zijn 25ste gered van de faalangst. “Ik sta intussen op podia voor 20.000 man en nergens voel ik me beter dan op het podium. Dat is bijzonder, want ik kom van ver,” straalt hij.

Metejoor zegt nog blij te zijn er pas op zijn 26 te zijn ingerold. Was dit gebeurd op zijn 18 of 19 zoals bij Camille of Pommelien Thijs, zou hij er wellicht onderdoor zijn gegaan.

In Het Laatste Nieuws geeft Metejoor toe dat slaapgebrek nog wel een probleem is. De complexe contracten die hij soms moet ondertekenen bezorgen hem wel eens slapeloze nachten. Ook vaste slaaproutine zoals vroeger is er niet meer. “Erin op een vast uur, eruit op een vast uur, de muziek heeft dat allemaal veranderd.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today