7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Metejoor: “Het gaat heel diep” 

Foto: VTM

Dat Metejoor een goed hart heeft, dat weten we allemaal. Zijn nummer ‘Zijlijn’ wordt nu ook gebruikt voor een nieuwe sensibiliseringscampagne van Voetbal Vlaanderen waarin meer respect wordt gevraagd van de mensen aan de zijlijn van het veld. 

“Tijdens de opnames van ‘Liefde voor Muziek’ had ik een lang gesprek over het leven met de prachtige filosoof Stef Bos. Het ging daarbij ook over mijn angsten als jeugdvoetballer. De angst voor de mensen langs de zijlijn. Niet alleen in het voetbal, maar ook in het dagelijks leven trouwens. Samen met Stef ging ik daarop verder en hij vond dat ik daar een nummer over moest maken”, vertelt Metejoor in Primo over het ontstaan van het nummer. 

Toen het nummer volledig af was, hadden zowel Metejoor als het schrijversduo The Companions het gevoel dat er ook echt iets werd verteld in het nummer. 

“Het gaat inderdaad diep en komt ook zo over. Ik laat mijn nummers altijd eerst aan enkele vrienden horen en als zij menen ‘Hm, dat is het toch niet echt’ hecht ik daar veel belang aan. Over ‘De Zijlijn’ klonk het oprecht: ‘Het komt potverdikke binnen!’ Waarop ze me vertelden dat ze zich ook ooit zo gevoeld hebben. ‘Wat? Jullie?’ kon ik alleen maar reageren. Ik dacht dat ik vooral mijn eigen gevoel beschreven had.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today