15 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
15 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Mooi Vlaamse stemmencast voor ‘Pluisje, Durf Te Vliegen’

Pluisje
© KFD

Op 11 juli komt ‘Pluisje’ in de zalen, de lange animatiefilm met als co-producent Ives Agemans van de Antwerpse animatiestudio Cyborn.  Voor de Vlaamse stemmencast werd onder meer gekozen voor Kristel Verbeke, Warre Borgmans en Alex Agnew.

Andere stemmen zijn voor Dries Van Cauwenbergh die Pluisje inspreekt, Dries Van Hegen, Giovanni Kemper en Vicky Florus.

‘Ploey’ – de internationale titel – werd eerder al in tal van landen uitgebracht, sleepte verschillende festivalselecties in de wacht, en won vorige maand nog de ‘Best Children’s Film’ op het KICFF Festival in Noorwegen.  De volledige 3D productie gebeurde bij het Antwerpse productiehuis Cyborn.  Twee jaar lang werkten 70 personen binnen verschillende departementen (modelling, animatie, compositing) aan dit project.

Stemmencast

De stem van Pluisje wordt ingesproken door Dries Van Cauwenbergh.  Hij speelde eerder mee in de musicals van ‘14-18’, ‘Mozart’ en ‘Dolfje Weerwolfje’.  Zijn mama wordt ingesproken door Kristel Verbeke en zijn papa door Dries Van Hegen.  Alex Agnew spreekt de stem in van de gemene valk Shadow, Warre Borgmans is Giron, en Giovanni Kemper neemt de stem van Sloey voor zijn rekening.

Over de makers

De film is een internationale coproductie waarvoor de Belgische 3D-studio Cyborn samenwerkt met GunHil uit IJsland.  De firma uit Reykjavik tekende eerder voor ‘Legends of Valhalla – Thor’, de eerste 3D-animatiefilm van IJsland.  Het script van ‘Pluisje’ is van dezelfde schrijver: Fridrik Erlingsson.

Árni Ásgeirsson is de hoofdregisseur van de film, terwijl Ives Agemans, de Belgische coproducent, ook als coregisseur fungeerde.

Cyborn staat bekend als Vlaams productiehuis dat zowel films als series, game producties, virtual en augmented reality projecten produceert.  Zo realiseerden ze AR en VR merchandising apps voor licenties als Star Wars, Disney en Marvel maar ook bijvoorbeeld een VR ervaring voor een Rotterdams kinderziekenhuis.

Verhaal

Pluisje is een jong en vrolijk vogeltje dat graag samen met zijn beste vriendinnetje Ploveria speelt.  Ze lachen veel samen en zijn stiekem een beetje verliefd.  Maar alles verandert wanneer Shadow, de valk, Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles.  Hij wordt gered, maar zijn vader overleeft de strijd niet.  Pluisje durft niet meer te vliegen.  Ploveria spoort hem nog wel aan om te vliegen want ze moeten naar het zuiden als de winter komt.  Pluisje gaat toch weer oefenen, maar dan wordt hij gevangen door de kat uit het dorp.  Iedereen denkt dat Pluisje dood is, behalve Ploveria.  Pluisje moet alleen de winter zien te overleven, terwijl zijn familie naar het zuiden trekt.  Niet-trekvogels en buitenbeentjes overwinteren in Paradise Valley, een verborgen plek.  Maar de reis naar Paradise Valley is lang en gevaarlijk.  Gelukkig maakt het dappere vogeltje nieuwe vrienden die hem helpen bij zijn reis.

Trailer

‘Pluisje’ wordt vanaf 11 juli 2018 in de Belgische bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today