17 °C Antwerpen, BE
zondag 1 oktober 2023
17 °C Antwerpen, BE
zondag 1 oktober 2023

Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers komen naar Leive Vloms

Leive Vloms
© Leive Vloms

Dit jaar vindt de tweede editie van Leive Vloms plaats op vrijdag 3 augustus en worden er op de iconische Leuvense Oude Markt een massa passanten verwacht voor de optredens van Sam Gooris, sfeerschepper Sergio en levende legende Willy Sommers.

Met 10.000 passanten nestelde Leive Vloms zich vorig jaar als nieuwkomer in de top 3 van de drukst bezochte Leuvense zomerevents. “De opkomst was verrassend, maar dat waren ook de reacties en dankbaarheid die wij kregen van onze artiesten. Luc Steeno, Laura Lynn en De Romeo’s, spreken nog over die eerste editie op de iconische Oude Markt. Hun enthousiasme werkt zo aanstekelijk, waardoor wij geen moeite moesten doen om Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers te overtuigen om met de New Bis Band hun grootste hits en klassiekers te brengen op ons Leive Vloms-podium, dat opnieuw wordt opgesteld op de Oude Markt, vooraan bij de start van de langste toog ter wereld”, zegt Erik De Rop.

Of hij ze daadwerkelijk aan heeft op 3 augustus valt nog af te wachten, maar muzikaal brengt Sam Gooris zijn ‘Basketsloefkes’ mee naar Leive Vloms, net als zijn ‘Marijke’ en zijn turbo grasmasjien uit zijn superhit ‘Laat het gras maar groeien’. Eén brok energie en muzikaal dynamiet, dat is Sergio ten voeten uit. De man uit Lubbeek verkast begin augustus naar de Leuvense Oude Markt, dit keer niet als amusant terrasbezoeker, maar als entertainer die weergaloze versies zal brengen van Hazes-klassiekers, maar ook andere meezingbare levensliedjes, afkomstig uit zijn eigen repertoire. Een paar dagen voor zijn 66ste verjaardag, kan Willy Sommers weer iets afvinken van zijn bucketlist en staat hij voor het eerst op de legendarische Oude Markt. Sommers brengt zijn klassiekers mee: ‘Zeven anjers, zeven rozen’, ‘Het water is veel te diep’, ‘Als een leeuw in een kooi’ en de ultieme Sommers-hit ‘Laat de zon in je hart’.

€3 voor MS

“Leive Vloms blijft gratis, maar het streefdoel is €3 per passant of €1 per optredende artiest. Peanuts als je ziet wat je elders moet betalen om de artiesten die op het Leive Vloms podium staan aan het werk te zien. De gemiddelde toegangsprijs op een schlagerfestival ligt een pak hoger dan de vrijwillige bijdrage die wij willen realiseren. Ja, die centen zijn broodnodig als we op een kwaliteitsvolle manier kunnen strijden tegen MS. Ik hoop dat we op de maandag van Leuven kermis opnieuw een mooie cheque mogen overhandigen aan Tom Meurris, hoofdgeneesheer van het MS-centrum. Ook zij steunen opnieuw de komende editie”, zegt Jan Hermans gemotiveerd. “En naast de centen is het mooi dat de organisatie opnieuw MS onder de aandacht brengt”, voegt hij er fijntjes aan toe.

Praktisch

Leive Vloms vindt plaats op vrijdag 3 augustus op de Oude Markt van Leuven. Het gratis festival start om 20.00 uur, met optredens van Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers. Alle info over het festival vind je op de vernieuwde website www.leivevloms.be en de Facebookpagina.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today