26 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022
26 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022

Muzikale Cruise Nostalgie houdt deze zomer halt in Blankenberge

Cruise Nostalgie
De cast van Cruise Nostalgie - © Christof Desmedt

Afgelopen vrijdag gaf Jacky Lafon samen met Laura Lynn, Koen Crucke en David Vandyck het startschot voor Cruise Nostalgie; een muzikale reis rond de wereld waarbij humor en dans de smaakmakers zijn!

Cruise Nostalgie 2018
Koen Crucke – © Christof Desmedt

Eigenlijk was het niet de bedoeling dat Jacky deze zomer op het podium van het Kusttheater Colisée in Blankenberge zou staan. “Na de jubileumshows vorig jaar, wou ik afsluiten in schoonheid,” aldus de 71-jarige Jacky.  “Maar omdat de directie van Het Colisée bleef aandringen en ik moeilijk ‘nee’ kan zeggen, besloot ik er nog een jaartje bij te doen,” lacht ze.

Cruise Nostalgie 2018
© Christof Desmedt

Al krijgt Jacky Lafon dit jaar wel versterking van heel wat grote kleppers. Zo is er Koen Crucke die in deze show zijn artistieke veelzijdigheid weeral weet te bewijzen. Zingen, dansen en acteren: Koen doet het allemaal.  Ook schlagerkoningin Laura Lynn is van de partij.  Voor het eerst in een revue, maar dat valt helemaal niet op; integendeel.  Laura in haar feeërieke kostuums de sterren van de hemel en weet met haar versie van ‘My Heart Will Go On’ van Celine Dion het publiek te verbazen.  Het moet gezegd: Laura Lynn maakte de afgelopen jaren stemtechnisch heel wat vorderingen en geeft zo heel wat zangeressen in het genre het nakijken.

Cruise Nostalgie 2018
David Vandyck en Laura Lynn – © Christof Desmedt

Last but not least: David Vandyck. Sinds hij een nieuw artistiek team onder de arm nam, is hij niet meer weg te denken uit de Vlaamse showbizz.  Met een nominatie voor Zomerhit op zak, kan David de zomer van 2018 nu al als geslaagd beschouwen.  In 2016 was David er voor het eerst bij tijdens de zomershow van Jacky Lafon.  De ervaring beviel hem zo goed, dat hij niet moest nadenken toen Jacky hem vroeg om er dit jaar weer bij te zijn.

Cruise Nostalgie 2018
Jacky Lafon – © Christof Desmedt

Jacky’s zomershow draagt de titel Cruise Nostalgie; een vlag die meteen de hele lading dekt.  Het viertal gaat op reis door heel wat landen en neemt daarbij het publiek mee op een muzikale reis die doorspekt is met humor, zang, en dans.  De drie en half uur durende show verveelt geen moment en verliest geen moment aan spankracht.  Cruise Nostalgie is een show die het publiek met een goed gemoed opnieuw richting zeedijk stuurt en zo hoort het!

Ontroerde Jacky

Cruise Nostalgie 2018
© Christof Desmedt

Op het einde van de voorstelling op zaterdag 21 juli, had de directie van Het Colisée nog een verrassing van formaat voor Jacky in petto.  Na de finale kwamen vijf kinderen, waarmee Jacky in het voorjaar naar Disneyland Parijs was getrokken, plots het podium om. De vijf hadden kanker, maar werden na een doorgedreven behandeling een paar weken terug kankervrij verklaard. Het bezoek van het vijftal aan haar show, greep niet aleen Jacky naar het hart maar wist ook de rest van de cast én het publiek te ontroeren.

Praktisch

Cruise Nostalgie loopt van vrijdag 20 juli tot eind augustus en dit iedere vrijdag, zaterdag en zondag, telkens vanaf 14u30. In augustus zijn er ook avondvoorstellingen op maandag 6, 20 en 27 augustus, telkens om 20u30. Tickets voor Cruise Nostalgie zijn te reserveren voor 25 euro via 050 70 81 98 of online via www.kusttheatertickets.be.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today