3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023
3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023

Na Spanje gaat Met Vier In Bed opnieuw voor Vlaamse pareltjes!

Met Vier In Bed
© Medialaan/VTM

Na een zonnige week in Spanje toont Met Vier in Bed opnieuw vier adresjes in eigen land, want ook ‘bij ons’ zijn enkele pareltjes te ontdekken. Naast 2 hypermoderne B&B’s en 1 stijlvolle vakantiewoning, ontdekt Met Vier in Bed één van de best bewaarde geheimen van het historische Brugge.

’t Baertshof in Passendale

In Vlaamse velden op een zucht van Ieper ligt het vredige Passendale. Daar ligt een voormalige oude boerderij, ’t Baertshof. Het is de vakantiewoning van Kristien en haar dochter Eva. De vakantiewoning is een eerbetoon aan Kristiens ouders en grootouders, die jarenlang hard geboerd hebben op het erf. Toen Kristiens ouders stierven, ging haar man bijna met pensioen en aangezien hij graag actief is, zag hij in de boerderij een nieuwe uitdaging. De beslissing was snel gemaakt. Kristien nam loopbaanonderbreking, haar man ging op pensioen, en ook dochter Eva wou achter de schermen meteen helpen in de zaak. Sinds juli 2017 is de vakantiewoning met 4 comfortabele kamers te boeken. Het gezin koos voor een strakke stijl, waarbij de gemeenschappelijke ruimte centraal staat. “Daar wordt geleefd, de kamers zijn ondergeschikt, die zijn enkel om te slapen”. De link met het verleden is nooit ver weg want veel van de boerderij werd gerecupereerd zoals de gevelstenen, de oude gewelven die al 100 jaar intact zijn, en een oude zaagmachine die in de badkamer als wastafel dient voor de kindjes. Binnen kan je dus bijna spreken van een klein museum, buiten vindt je dan weer een heuse speeltuin en lounge in de overdekte hangar.

The Secret Garden in Brugge

In de middeleeuwse stad Brugge ademt elke straatsteen geschiedenis uit. Hier runt Nathalie sinds enkele jaren haar goed bewaarde geheim: The Secret Garden. De stadsparel dateert uit de 17de eeuw, werd 10 jaar geleden aangekocht en in 2015 gerestaureerd. Nathalie heeft een verleden in de hotelwereld maar miste het persoonlijk contact. Nu baat ze met veel plezier en zorg deze luxueuze B&B uit, met 3 suites. In Parijs en op beurzen zocht ze decoratie en inspiratie. “Ik wil streven naar perfectie, wij willen de meest luxueuze B&B zijn van Brugge.” De tuin is een grote troef en een oase van rust in de drukke stad. Zeker in de zomer is het genieten aan het zwembad. Twee jaar geleden leerde Nathalie Veerle kennen en onmiddellijk werden ze hartsvriendinnen. Veerle springt in geval van nood dan ook bij in de B&B.

Huyze Fox in Sint Andries

Nabij het zwin en de kust ligt Sint-Andries. In deze rustige deelgemeente van Brugge prijkt Huyze Fox, de B&B van Fabienne en Nico. Beiden hebben veel horeca-ervaring want ze hebben 15 jaar een tennisclub uitgebaat en erna een bistro. Ze droomden echter van een eigen zaak. Vooraleer ze 100% voor een B&B gingen, liet het koppel eerst een marktonderzoek doen, want een bed and breakfast is toch een serieuze investering. De resultaten van dat onderzoek waren positief en Fabienne en Nico waagden de sprong. Ze kochten een stuk grond en bouwden een B&B met 6 kamers, waaronder 2 familiekamers met elk een privéterras. Huyze Fox biedt haar gasten ook heel wat faciliteiten aan: er is een binnenzwembad, een buitenjacuzzi, een sauna, een infraroodcabine en een uitgebreide bar die mensen zelf kunnen bedienen. Fabienne en Nico werken met een all-in formule. Gasten mogen dus de hele dag door koffie en thee nemen, gebruik maken van de sauna en de fietsen,… Werkelijk alles is inbegrepen in de kamerprijs.

Vita Roka in Ursel

Tussen Brugge en Gent in hartje Meetjesland, ligt het vreedzame Ursel. Aan de rand van een bos prijkt sinds 2016 Vita Roka, de B&B van Karin en Ronny. Ze hebben 10 jaar een beenhouwerij uitgebaat en speelden al langer met het idee om iets anders te doen. Het werd een B&B op de grond van Ronny’s grootouders, waarop vroeger een boerderij stond. Die werd helemaal verbouwd tot een modern pand met 3 slaapkamers die een betekenisvolle naam kregen: Kenia, Petra en Zanzibar, de bestemmingen van de 3 reizen die het meest indruk maakten op het koppel. Vita Roka heeft alles om helemaal tot rust te komen, o.a. een binnenzwembad, jacuzzi, infraroodcabine en massagematras. Karin en Ronny leven hun droom maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ronny kon het rustige tempo van een B&B immers moeilijk verteren en na een 2-tal maanden vond hij de goesting terug om weer iets met vlees te doen. Hij werkt opnieuw in een slagerij, Karin runt de B&B.

Met Vier In Bed, van maandag tot en met donderdag om 21u15 op VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today