19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

Natalia: ‘In Barbados vond ik de goesting terug om te zingen’

Natalia
© Glenn Diels

De nummers tot op het bot gestript en Natalia die zichzelf helemaal bloot geeft; zowel muzikaal als persoonlijk.  Dat is ‘Me And My Producer 2nd Edition’.  10 jaar na hun eerste trektocht door Vlaanderen zijn Natalia en producer Steve Willaert terug met een tournee langs de Vlaamse zalen.

Hoe kwetsbaar stel je jezelf als artiest op wanneer je je concert opent met niets meer dan je stem.  Natalia kan het en durft het aan te doen.  En meteen is de toon gezet voor het vervolg van ‘Me And My Producer 2nd Edition’ waarbij Natalia vooral haar eigen nummers ontdoet van alle franjes en vooral de stem laat primeren.

Die stem ontbrak in het begin van de show nog wat diepgang; wat waarschijnlijk te wijten is aan het premièreconcert dat de zangeres de avond ervoor had gegeven in Heist Op Den Berg. Het is dan ook niet niets: twee uur lang het beste van jezelf én van je stem geven.  Na drie nummers was van die vermoeidheid echter geen spoor meer te bespeuren en was het Natalia zoals we haar kennen: puur en één en al energie.

Dat ze artistiek veelzijdig is bewees de Kempense diva nog maar eens toen ze de fans verraste met een puur en eigenzinnig nummer aan de piano.  Inderdaad: voor wie er nog aan zou twijfelen: Natalia kan een aardig deuntje piano spelen.  “Ik kreeg drie lessen van Jef Neve en daar moest ik het dan mee doen,” grapte ze.  Ook hier weer: groots; want zingen en piano spelen voor een volle zaal: het is jezelf bloot geven en heel weinig artiesten doen zoiets nog tegenwoordig.

Natalia heeft met ‘Me And My Producer 2nd Edition’ bewezen dat ze zich als kleine Vlaamse artieste perfect kan meten met internationale grootheden. Met één verschil: Natalia kiest voor de muziek en niet voor de ‘fame and fortune’; om het met de woorden van Steve Willaert te zeggen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today