8 °C Antwerpen, BE
vrijdag 30 april 2021
8 °C Antwerpen, BE
vrijdag 30 april 2021

Natalia houdt ‘kristallen feestje’ in de Lotto Arena

Natalia
© Glenn Diels

15 jaar geleden werd een toen nog onbekende Natalia Druyts tweede in de VTM-liedjeswedstrijd Idool.  Vrijdagavond gaf Druyts een ruim drie uur durend concert in de Lotto Arena in Antwerpen.  The Crystal Concert trok de toeschouwer mee in een totaalspektakel waarin ze zowat elke periode van haar carrière belichtte.  

Sinds Natalia 15 jaar geleden tweede werd in Idool (ze moest het toen afleggen tegen Peter Evrard) wist ze haar plekje in Vlaanderen te veroveren.  In de loop der jaren stond de Kempense diva met heel wat grootheden op de bühne: Anastacia, The Pointer Sisters, En Vogue, Shaggy, experimenteerde ze volop met de meest uiteenlopende muziekstijlen en bracht ze het ene succesalbum na het andere uit.  Materiaal genoeg dus om haar Crystal Concert te stofferen.  

De opening van de show liet alvast het beste vermoeden: Natalia werd onder begeleiding van een drumband en op de tonen van ‘Hear That Sound’ de Lotto Arena binnen gereden.  Dansers op en naast het podium maakten het plaatje af.  Jammer genoeg zakte de opgebouwde spanning nadien als een kaartenhuis in elkaar.  Vooral in het eerste deel miste de show wat vaart; iets wat Natalia na de pauze grotendeels wist goed te maken. Maar toch: het geheel had wat flitsender mogen ogen; per slot van rekening sta je maar één keer 15 jaar op de planken.

15 jaar Natalia had een show kunnen worden met heel wat gastartiesten. Maar ook die leemte werd niet gevuld.  Niet dat we zaten te wachten op een hereniging met Anastacia of The Pointer Sisters maar een gastoptreden was welkom geweest en had de show zelfs ten goede kunnen komen.  In de plaats daarvan kreeg het publiek een korte verwijzing naar Natalia’s vriendschap met Anastacia, gevolgd door diens ‘I’m Outta Love’. Een gemiste kans? Misschien.

Uiteraard zaten er ook heel wat kippenvelmomentjes in de show.  Het zou maar erg zijn mocht het allemaal kommer en kwel zijn. Natalia oogstte al heel vroeg een eerste open doekje toen ze ‘De Roos’ van Ann Christy bracht; een verwijzing naar haar deelname aan Idool.  En uiteraard kreeg ze het publiek met haar bekende hits uit de luie stoel.

The Crystal Concert was niet Natalia’s beste optreden tot nu toe.  Maar daar zullen de echte fans niet van wakker liggen.  Bovendien strekt het Natalia tot eer dat ze na 15 jaar carrière de Lotto Arena tot twee keer toe kan laten vol lopen én dat ze zichzelf en haar nummers keer op keer heruitvindt.  Maar voor deze gelegenheid mocht het kristal wat harder fonkelen.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today