15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Nathalie Meskens koppelt vanaf woensdag in Blind Date

Blind Date
© Medialaan/VTM

“Als er in een relatie een muur tussen beide partners staat, is dat vaak het begin van het einde. Maar bij Blind Date is dat hopelijk het begin van iets moois.” Met die woorden begint Nathalie Meskens aan de comeback van de meest iconische datingshow aller tijden, met een mix van vertrouwde succeselementen van toen én nieuwigheden.

In de eerste aflevering van Blind Date krijgen de kijkers twee dates voorgeschoteld. De 25-jarige huisarts  Mattijs uit Ham, die in Antwerpen woont en werkt, bijt de spits af. Daarna nemen maar liefst twee ‘jagers’ tegelijk plaats naast de legendarische wand, één van de nieuwigheden in deze fonkelnieuwe Blind Date. Niet alleen moeten de ‘prooien’ dus de strijd met elkaar aangaan, ook de 24-jarige logopediste Laura uit Antwerpen en de 26-jarige L.O.-leerkracht Lotte uit Kessel-Lo zijn concurrenten van elkaar, want één van hen wordt door de drie mannen aan de andere kant huiswaarts gestuurd.

Mattijs is de allereerste ‘jager’ in Blind Date. Dat dokters aantrek hebben, blijkt al snel uit het enthousiasme van het publiek. Nathalie wil daarom weten of er ook spanning te voelen is op het werk van Mattijs: “In de praktijk waar ik nu aan de slag ben, valt dat goed mee. Ik moet een professionele houding aannemen he. Maar tijdens mijn stage in een ziekenhuis was er een assistente waar het wel goed mee klikte. Een paar maanden later zijn we elkaar toevallig tegengekomen. Toen zei ze: hier is mijn sexy stagiair”, lacht Mattijs.

De 25-jarige huisarts valt op natuurlijke schoonheden, die hij ook meteen voorgeschoteld krijgt. Al kan hij ze zelf nog niet zien. De drie ‘prooien’ zijn vroedvrouw Gioia (23, Herk-De-Stad), die nu als psychiatrisch verpleegkundige werkt,  Angelita (26, Mechelen), die haar eigen naaiatelier heeft en pedagogisch medewerker Enya (25, Sinaai).

In de eerste ronde ‘Eerst even snuffelen’ vuurt Mattijs enkele persoonlijke vragen af op de drie dames. Na de rondes ‘Wat zegt Google?’ (waarin Google en de sociale media alles van de ‘prooien’ blootlegt) en ‘Een gewaarschuwd man’ (waarin familie en vrienden van de ‘prooien’ Mattijs inside information geven) valt iemand rechts van de wand af. Tijdens een gewone date is het belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Bij Blind Date is de laatste indruk belangrijker, want die zal in de laatste ronde beslissen wie met Mattijs op reis mag.

Wie moet het onderspit delven?

Al in de eerste aflevering moeten ook twee ‘jagers’ het tegen elkaar opnemen: de 24-jarige logopediste  Laura uit Antwerpen en de 26-jarige L.O.-leerkracht  Lotte uit Kessel-Lo zijn concurrenten van elkaar en beginnen samen aan de jacht. Aan de drie ‘prooien’ om te beslissen wie van de twee dames sowieso het vliegtuig op stapt. Laura valt op jongens met een hoek af en Lotte knapt dan weer af op slechte openingszinnen. De twee dames hebben ook speciale talenten, die ze meteen tonen aan het publiek om de mannen te overtuigen om voor hen te kiezen.

Na de eerste ronde, waarin de drie mannen vragen aan Laura of Lotte stellen, valt één van de dames af. Zij die het meest in de smaak viel, heeft daarna de touwtjes in handen. Tuinman  Jens (26, Lochristi), entertainer  Sebastiaan (27, Balen) en jeugdwerker  Brecht (25, Temse) wagen hun kans. Het gaat er hard aan toe, want de mannen doen er alles aan om de beste indruk na te laten.

Blind Date, vanaf woensdag 6 februari 2019 om 21u15 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today