16 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
16 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

News City verenigt alle redacties van Medialaan en de Persgroep Publishing!

News City
© Medialaan

News City, waar de verschillende nieuwsredacties van de Persgroep Publishing en Medialaan gaan samenwerken, zal zich vestigen in Antwerpen. Dat werd vandaag, donderdag 17 mei 2018, bekendgemaakt.

News City brengt hiermee de redacties van onder andere Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, HUMO, Dag Allemaal en VTM NIEUWS letterlijk samen onder één dak. De VTM NIEUWS-redactie en -studio verhuizen dus ook van Vilvoorde naar Antwerpen. De verhuis staat gepland in het najaar van 2019.

Paul Daenen, Directeur Nieuws: “We hebben een tijdje geleden al de ambitie uitgesproken om met alle redacties op 1 locatie operationeel te zijn. We zijn blij dat we vandaag kunnen bevestigen dat de piste van Antwerpen kan doorgaan.”

VTM NIEUWS zal na de verhuis dus vanuit Antwerpen worden uitgezonden. Kris Hoflack, Directeur Nieuws: “Het is een logische stap dat we ook de VTM NIEUWS-studio verhuizen naar Antwerpen, zodat álle nieuwsredacties zich op 1 locatie huisvesten. Zo is elke redactie, ieder met zijn eigenheid, direct verbonden met elkaar. We bekijken wel om een set te voorzien in Vilvoorde voor dringende interventies, maar de reguliere nieuwsuitzendingen gebeuren vanaf het najaar van 2019 vanuit onze studio in Antwerpen.”

Het nieuwe gebouw in Antwerpen is nog volop in opbouw. De oplevering is voorzien voor het najaar van 2019, waarna de verhuis zal gebeuren. In totaal zullen er een 400-tal mensen, waaronder onder andere journalisten, eindredactie, monteurs, lay-out en productie, in News City werken.

Het nieuwe gebouw, dat ook de hoofdzetel wordt van De Persgroep, is gevestigd op het Kievitplein in Antwerpen. Het wordt hét uithangbord van de vernieuwde stationsbuurt aan het Centraal Station van Antwerpen. De Persgroep creëert met het nieuwe gebouw een open en flexibele werkomgeving, die mooi ingebed wordt in de huidige woonbuurt en 24 op 7 leven zal brengen in de wijk. Het nieuwe gebouw is ontworpen door architectenbureau Crepain Binst Architecture nv.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today