19 °C Antwerpen, BE
woensdag 5 oktober 2022
19 °C Antwerpen, BE
woensdag 5 oktober 2022

Niels Destadsbader en Angèle favorieten voor MIA’s

Niels Destadsbader
© Medialaan/VTM

Kunstenpunt en de VRT hebben de genomineerden van de Music Industry Awards 2018 bekendgemaakt. Grote kanshebbers dit jaar zijn Niels Destadsbader en Angèle.

De Vlaamse muziekprofessionals bij radio, tv en geschreven pers hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen.

Wie zijn de grote kanshebbers?

Angèle en Niels Destadsbader maken het meeste kans om de grote winnaar van de avond te worden. Deze twee talenten hebben allebei maar liefst zeven nominaties op hun naam. Het wordt ongetwijfeld spannend.

Tamino volgt in het rijtje met vijf nominaties. Voor Tourist LeMC wordt het ook een spannende avond. Hij kaapt vier nominaties weg.

Bazart en nieuwkomers blackwave. en Whispering Sons laten zich ten slotte opmerken met elk drie nominaties.

In de categorie ‘Hit van het jaar’ nemen Lost Frequencies & Zonderling, Regi feat. Jake Reese, Niels Destadsbader en BLØF feat. Geike Arnaert het tegen elkaar op.

Hoe kan het publiek stemmen?

Het publiek kan van vrijdag 30 november tot en met zondag 9 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën ‘Album’, ‘Alternative’, ‘Dance’, ‘Doorbraak’, ‘Groep’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo vrouw’, ‘Solo man’, ‘Urban’, ‘Vlaams populair’ en ‘Hit van het jaar’. Vanaf dit jaar beslist ook het publiek wie de MIA in de categorie ‘Album’ mee naar huis neemt. Stemmen kan via een.be/mias.

De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/Componist’, ‘Live act’, ‘Muzikant’ en ‘Videoclip’ mee naar huis neemt.

De MIA’s worden uitgereikt op donderdag 7 februari tijdens een zinderende show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel. Voor deze feestelijke awardshow zijn tickets beschikbaar via https://mias.tickoweb.be

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today