7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Nieuwe Van In krijgt vorm

© Facebookpagina Pieter Aspe

Amper een half jaar geleden leek het nog alsof ‘De butlerknop’ de laatste Van In zou worden. Ook auteur Pieter Aspe kondigde aan dat er een einde kwam aan de reeks rond de populaire speurder. Een maand geleden liet de auteur een voorzichtig balonnetje op dat hij opnieuw een date had met zijn toetsenbord. Nu blijkt dat fans ook stilaan mogen dromen van een nieuwste telg. 

“Eerste zin nieuwe reeks: het gezoem van de voordeurbel deed Van In opkijken”, postte Pieter Aspe vanmiddag op zijn Facebookpagina. Eerder liet Aspe al optekenen dat het nieuwe boek in september van dit jaar zou verschijnen. Pieter Aspe is nog steeds Vlaanderens meest gelezen thrillerauteur van eigen bodem. Hij debuteerde in 1995 met ‘Het vierkant van de wraak’ en maakte met ‘De butlerknop’ een voorlopig einde aan de reeks rond speurder Pieter Van In en partner Guido Versavel.

Veertig boeken

Het nieuwe boek zou het 41ste worden waarin Pieter Van In meespeelt, want eerder schreef Aspe al 40 boeken rond de speurder. Al moet dat laatste gekaderd worden, want er werden slechts 39 boeken gepubliceerd. Het boek ‘Exit’ schreef de auteur nooit af omwille van de langdurige ziekte en het uiteindelijke overlijden van zijn vrouw Bernadette.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today