28 °C Antwerpen, BE
dinsdag 25 juni 2024
28 °C Antwerpen, BE
dinsdag 25 juni 2024

Nieuwe radiozender Willy start op 11 oktober

Willy

Ruben Block, Iwein Segers, Stijn Meuris, Sofie Engelen, Tim Van Aelst, Cedric Maes en Annelies Orye eerste ‘Willy’s’

Het aftellen naar de eerste rockplaat op de nieuwe digital only radiozender Willy kan beginnen, want op 11 oktober 2019 om 7u is het zover. Willy wordt een rockzender die zich richt op muziekliefhebbers onder het motto ‘Music Matters’. Willy ademt elke dag muziek en pakt op vrijdag uit met een heleboel programma’s. De eerste ‘Willy’s’ die achter de radiomicrofoon kruipen zijn Ruben Block, Iwein Segers, Stijn Meuris, Sofie Engelen, Tim Van Aelst, Cedric Maes en Annelies Orye.

Bij Willy kruipen muzikanten Ruben Block, bekend als frontman van Triggerfinger, Stijn Meuris en Cedric Maes, gitarist bij The Sore Losers, voor het eerst achter de radiomicrofoon. Ruben Block kijkt er alvast naar uit:
Ruben Block: “Het begrip ‘carte blanche’ stond mij heel erg aan (lacht). Je kan muziek spelen die je zelf goed vindt en daarbuiten kan je een programma maken rond een bepaald thema. Dus toen ze mij vroegen of ik wou meewerken aan Willy, begon er meteen van alles te borrelen. Muziek hoort op verschillende manieren bij mijn leven: als luisteraar, uitvoerder en ook als schrijver. Het heeft verschillende gedaantes en het leek mij spannend om daar een radioprogramma over te maken.”

Ook gevierd televisiemaker Tim Van Aelst, die drie Emmy-awards won met zijn programma’s ‘Benidorm Bastards’, ‘Wat als?’ en ‘Hoe zal ik het zeggen?’, kruipt voor de eerste keer achter een radiomicrofoon. Hij vertrekt hiervoor vanuit de televisieprogramma’s die hij gemaakt heeft en het belang van muziek erin. Zo zocht hij inspiratie in muziek uit de jaren 60 voor ‘Benidorm Bastards’, muziek uit de jaren 70 voor ‘Wat als’, muziek uit de jaren 80 voor ‘Safety First’ en muziek uit de jaren 90 voor ‘Studio Tarara’.

Tim Van Aelst: “Eigenlijk ken ik niets van radio maken, maar toen ik hoorde van Willy was ik meteen fan en kon ik niet anders dan hier mee mijn schouders onder te zetten. Bij de tv-programma’s die wij maken, is de muziek heel belangrijk en bepalend geweest. Op Willy ga ik daar dieper op inzoomen en de luisteraars meenemen in het verhaal achter de muziekkeuze.”

Verder duiken Sofie Engelen, Iwein Segers en Annelies Orye elke vrijdag de Willy-studio in om er hun passie voor muziek te delen.

Robin Vissenaekens, Programmadirecteur: “Willy is het stoere broertje van Qmusic en Joe met een hoek af, een zender waar alles kan en mag en waar Willy’s carte blanche krijgen. We zijn enorm blij met deze eerste ‘Willy-bende’ die allemaal goesting hebben om hun passie voor muziek te delen. Er zijn een paar ervaren radiobeesten zoals Sofie en Iwein, ervaren muzikanten zoals Ruben en Cedric en een paar eigenzinnige muziekliefhebbers zoals Stijn, Tim en Annelies. Wat je elke vrijdag precies krijgt, is met dit team nooit echt duidelijk. Je krijgt sowieso iets met goeie muziek (lacht).”

Een vrijdagochtend bij Willy start met Sofie Engelen (7.00 – 10.00), gevolgd door Iwein Segers (10.00 – 13.00). Stijn Meuris (13.00 – 15.00) neemt de namiddag voor zijn rekening waarna Annelies Orye het van 15.00 tot 18.00 overneemt. Tussen 18.00 en 19.00 neemt Tim Van Aelst plaats achter de microfoon. Cedric Maes zet als eerste de vrijdagavonden bij Willy in (19.00 – 20.00) tot Ruben Block de micro overneemt in november. Onder de noemer ‘Free Willy’ sluit de zender op vrijdag af met een blok voor jong talent met onder andere live-sessies.

Willy is het eerste digital only station van DPG Media en zal te beluisteren zijn via de website willy.radio, DAB+, het nieuwe Radioplayer-platform, en via smartspeakers (commando: “Hey Google, praat met Willy Radio”). Willy nu al op de voet volgen? Dat kan via Willy’s Facebookpagina of Instagram.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today