4 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 mei 2021
4 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 mei 2021

Nieuwe Sinterklaasfilm en nieuwe reeks Dag Sinterklaas op komst!

Sinterklaas
© Lies Lambert

De Sint heeft wat minder tijd om uit te rusten in Spanje, de komende twee jaar zullen erg druk worden. De opnames van de nieuwe film: ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ zijn momenteel volop aan de gang, en het resultaat daarvan is vanaf 24 oktober te zien in bioscoop. Bovendien start de Sint met een volledig vernieuwde reeks van het inmiddels historische programma Dag Sinterklaas.

Ketnet start over enkele maanden met de opnames van een nieuwe reeks van Dag Sinterklaas. Intussen is het 25 jaar geleden dat de eerste uitzending van Dag Sinterklaas te zien was. Verschillende generaties kinderen groeiden op met deze reeks van de hand van Hugo Matthysen en zo heeft Dag Sinterklaas stilaan de status verworven van Vlaams cultureel erfgoed.

In 2019 gaat Ketnet deze klassieker in een hedendaags jasje steken. Ketnet wil met de nieuwe reeks opnieuw een volledige generatie kinderen laten kennismaken met Sinterklaas en zijn vrienden.

Om te kiezen voor duurzaamheid zal de cast van Dag Sinterklaas ook deels evolueren. Sommigen beweren dat Sinterklaas vanaf 2019 wel eens een beetje op een dolfijntje uit Bavikhove zou kunnen lijken. Ketnet kiest voor deze evolutie met oog op de toekomst. Op deze manier kunnen we nog vele jaren het verhaal van Sinterklaas en zijn vrienden vertellen en de Ketnetters hun Sint laten ontmoeten tijdens de Intrede.

De reeks is in een regie van Stijn Coninx en naar een scenario van Hugo Matthysen en zal in première gaan op Ketnet in het najaar van 2019.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today