19 °C Antwerpen, BE
donderdag 6 augustus 2020
19 °C Antwerpen, BE
donderdag 6 augustus 2020

NTGent zoekt… teruggekeerde Syriëstrijders!

NTGent

NTGent deed een opmerkelijke oproep.  Voor een theatervoorstelling over het Lam Gods, is het gezelschap op zoek naar terugggekeerde Syriëstrijders.  Volgens regisseur Milo Rau zijn ze een moderne versie van de kruisvaarders.

‘Lam Gods’ zal in het najaar de eerste productie worden van regisseur Milo Rau.  Hij wil het befaamde schilderij van de gebroeders Van Eyck in een theaterstuk gieten. Het stuk zou gaan over de Gentse samenleving anno 2018.  Productieleider Annabel Heyse zoekt daarom een reeks uiteenlopende profielen.

Een Adam en een Eva bijvoorbeeld. Maar ook Ridders van Christus, de kruisvaarders van destijds. “In onze moderne, superdiverse maatschappij moet het begrip kruisvaarder natuurlijk opengetrokken worden”, vindt Heyse. NTGent zoekt daarom naar ‘overtuigde gelovigen’. En dat gaat breed. “U vecht voor uw overtuigingen? U hebt gevochten voor IS?”

Volgens Tom De Clercq, perswoordvoerder van NTGent is het zeker niet de bedoeling op IS-strijders te rekruteren.  Arabist en jihadkenner Pieter Van Ostaeyen denkt dat de zoektocht moeizaam zal verlopen. Hij heeft ook ethische bedenkingen.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today