21 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022
21 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022

Ook De Mol-boek Bart Debbaut uitgesteld

© Uitgeverij Lannoo

Zoutleeuwenaar Bart Debbaut is naast zaakvoerder van kledingzaak ‘De Gouden Schaar’ in Tienen ook bekend thrillerauteur. Dit voorjaar verschijnt zijn nieuwste boorling: ‘De Mol’. Die titel hoeft niet te verwonderen, want het boek speelt zich inderdaad af in de setting van het bekende televisieprogramma. Nu Vier eerder deze week besliste om het programma met enkele weken uit te stellen, ziet ook Debbaut zijn boek opgeschoven worden.

“We hebben met Woestijnvis afgesproken dat het boek ‘De Mol’ ongeveer veertien dagen voor de start van het programma mocht uitkomen”, vertelt Bart in een gesprek met onze redactie. “Stel dat Vier zal beslissen om het programma uiteindelijk half maart op antenne te brengen, dan proberen wij het boek rond begin maart in de boekhandel te leggen. Wanneer het programma effectief zal starten, is ook voor ons helaas koffiedik kijken.”

Zelf deelnemer geweest

Het idee voor het schrijven van het boek, kwam echter niet van Debbaut zelf. “Neen, dat kwam eigenlijk van mijn uitgeverij, Lannoo. Zij hadden het idee om een boek te maken rond het televisieprogramma. Daarop zijn ze met productiehuis Woestijnvis in onderhandeling gegaan om dat te mogen schrijven. Nadat ze de toestemming gekregen hadden, kwamen ze uiteindelijk bij mij terecht als schrijver van het boek. Enerzijds omdat ik natuurlijk al behoorlijk wat thrillers op mijn palmares heb staan en anderzijds omdat ik in het tweede seizoen van De Mol zelf deelnemer was. Dat was dus de perfecte link.”

Mol ook in boek aanwezig

In tegenstelling tot winnares Marianne Dupon, kon de auteur 18 jaar geleden Mol Hugo Daemen niet ontmaskeren. De lezers van het boek hebben die mogelijkheid echter wel. “Ik heb er toch voor proberen te zorgen dat de Mol ook in het boek aanwezig zal zijn”, vertelt Debbaut trots. “Je zal als lezer merken dat er tien kandidaten zijn, waarvan een Mol. Het is ook de bedoeling dat je de Mol probeert te ontmaskeren. Zeker in het begin van het boek. Dat is natuurlijk maar een deel van het verhaal, want de essentie gaat natuurlijk over het thrillergedeelte. Er verdwijnt namelijk een kandidaat en zowel de overige kandidaten als de productieploeg zijn niet op de hoogte van wat er aan de hand is. Daar gaat het in een notendop over. Maar toch proberen we er zoveel mogelijk Mol-elementen in te steken. Om het op die manier ook leuk te maken voor de echte Mol-fans.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today