3 °C Antwerpen, BE
maandag 25 januari 2021
3 °C Antwerpen, BE
maandag 25 januari 2021

Ophef in zaak De Pauw: “Bart De Pauw weet al wat in die verzegelde enveloppe zit”

Bart De Pauw
Foto: Photo News

Het proces rond Bart De Pauw is nog maar net begonnen of het belooft al een ware slijtageslag te worden. Tegen alle verwachtingen in dook Bart De Pauw zelf op tijdens de inleidende zitting waarop normaal enkel de agenda wordt besproken.

“En dus had Bart het rijk voor zich. Alle camera’s op hem gericht”, schrijft Dag Allemaal. “Bart De Pauw neemt de regie van zijn proces strak in handen”, bloklettert het weekblad.

Ophef is er vooral over de ‘verzegelde enveloppen’. Daarin zouden de initiële verklaringen van Maaike Cafmeyer en Liesa Naert in zitten die ze aflegden bij de preventieadviseur van de VRT. Een enveloppe die heel gevoelig ligt…

Wie naar een preventieadviseur stapt doet dat immers in het grootste vertrouwen. Kunnen die verklaringen nu zomaar openbaar worden gemaakt tijdens het proces? Anderzijds verklaren de advocaten van De Pauw dat een proces niet kan starten zonder dat alle details gekend zijn.

En daarmee belooft het een lange procedureslag te worden, schrijft Dag Allemaal. Het weekblad citeert een bron dicht bij het onderzoek die stelt dat ook de slachtoffers verbaasd zijn over de gang van zaken. “Niet in het minst omdat Bart De Pauw en z’n advocaten al lang weten wat er in die verzegelde enveloppe zit.”

De inhoud van de enveloppe zou dan ook minder van belang zijn voor de zaak van Bart De Pauw tegenover zijn slachtoffers, maar wel cruciaal kunnen zijn voor de schadevergoeding die De Pauw eist van de VRT omwille van zijn ontslag. De Pauw eist maar liefst 12 miljoen euro van de VRT omwille van zijn ‘karaktermoord’.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today