13 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Opmerkelijk: kinderen doen Doornroosje zelf in slaap vallen

© Tom Bergs

Sinds zondagmiddag zitten de eerste shows van de musical ‘Doornroosje’ in Antwerpen er al helemaal op. Zoals het het verhaal betaamt, viel de prinses telkens in slaap nadat ze zich prikte aan een spinnewiel. Maar het had ook anders kunnen lopen. Dat Doornroosje telkens na het prikken in slaap viel, heeft ze niet zo zeer te danken aan Boze Fee Fien, maar wel aan de kinderen in de zaal. 

Bij de geboorte van Doornroosje komt Fien samen met haar man Titus onuitgenodigd binnenvallen op het geboortefeest in het kasteel. Daarop spreekt ze een vloek uit dat de prinses zich op haar achttiende verjaardag zal prikken aan een spinnewiel. Halfweg de voorstelling wordt Doornroosje 18 jaar en komt dat spinnewiel dan ook tevoorschijn. De Boze Fee besluit de pin waaraan Doornroosje zich zal prikken te betoveren met een slaapspreuk. Pas dan zal Doornroosje honderd jaar in een diepe slaap vallen. Opmerkelijk… Fien vraagt aan de kinderen om recht te staan en mee te doen. De kinderen doen luidkeels mee met het liedje en spreken meermaals de gevleugelde woorden “Vier keer klappen, drie keer blazen, twee keer springen en een hele luide schreeuw” uit, waarmee ze de vloek van Boze Fee Fien zelf nog eens extra kracht bijzetten.

Spinnewiel extra goed betoverd

“De Boze Fee vond het natuurlijk fan-tas-tisch dat de kinderen luidkeels meededen met de betovering. Zo werd het spinnewiel extra goed betoverd om prinses ‘Duurnruusje’ voor 100 jaar in slaap te krijgen, grapte actrice Jasmine Jaspers, die de rol van Fien voor haar rekening nam. “Het was natuurlijk zeer aandoenlijk om te zien hoe de kinderen nog eerst afwachtend in hun stoel zaten en twijfelden of ze wel zouden mogen meedoen. Tot Titus, een rol gespeeld door Laurenz Hoorelbeke, aan de kinderen vroeg om uit hun luie zetel te komen. Dan gingen ze er helemaal voor. Op dat moment zie je vanop het podium dat ook de ouders in de zaal meelachen en genieten van hoe hun kinderen staan te klappen en springen. Dikwijls kijken Laurenz en ik op dat moment ook met een voldaan gezicht naar elkaar, want er is natuurlijk niets zo leuk dan te zien hoe mensen plezier beleven door wat je staat te doen op het podium.”

Eindelijk eens een slecht personnage

Actrice Jasmine Jaspers speelde eerder al mee in producties als ‘Fidller on the Roof’‘Domino’’14-18′ en is dezer dagen ook nog in ’t Echt Antwaarps Teater te zien aan de zijde van Sven De Ridder en Luc Verhoeven in ‘Die van mij snurkt’. Toch was het pas de eerste keer dat Jaspers eens de écht slechte moest spelen. “Als ik zeg dat ik daar geen enkele moeite mee heb, dan lijkt het misschien of ik écht gemeen ben,” reageert de actrice met een knipoog. “Het is vooral heel plezant om dat eens te mogen spelen. Zeker om het contrast te maken met Titus, die dan weer de meer goede slechterik speelt. We zijn enorm op elkaar ingespeeld, ook om dat we goede vrienden zijn in het dagelijks leven. Dat maakt dat ik met een gerust gevoel op het podium sta. Elke show is leuk, want we plagen elkaar ook soms tijdens de scènes, dan improviseren we mopjes bij. Als we merken dat het publiek die mopjes ook apprecieert, dan doen we die de volgende show ook weer.”

Hasselt en Gent

‘Doornroosje’ staat aanstaande zaterdag in het Ethias Theater in Hasselt en staat op 3 en 4 maart in Capitole in Gent.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today