16 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Paul Michiels wordt 70 en pakt uit met driedubbel-CD ‘AGELESS’

Paul Michiels
© Zeger Garré

Paul Michiels wordt volgende maand 70 en dat viert hij onder andere met een nieuwe plaat en een aantal verjaardagsconcerten.

Zijn album ‘Ageless’ komt deze week uit. Drie cd’s, dat zijn tien nieuwe nummers en vierendertig van zijn beste songs aller tijden en liveopnames die nog niemand hoorde, onder andere eentje met wijlen Robert Mosuse. “Ageless heb ik gewoon voor het plezier gemaakt. Alle songs zijn in één take, helemaal live opgenomen. Ik doe alles nog steeds ambachtelijk, zoals Nat King Cole en Frank Sinatra. Puur, zonder trucjes.”

Drie cd’s met daarop vierenveertig nummers. Paul viel tijdens de selectie daarvan zélf achterover van hoeveel materiaal hij heeft. Achter veel van de songs op het album schuilt een verhaal. Zo is er het lied ‘The Milkman’s Son’. Paul Michiels: “Dat nummer schreef ik 47 jaar geleden al. De tekst heb ik nu wel aangepast. Vroeger zong ik: ‘In the morning I visit the dirty women.’ Daar heb ik maar ‘fancy women’ van gemaakt. (lacht) Het gaat over hoe ik met mijn vader meeging op zijn melkronde. Daar werd ik ‘Polle Pap’. We leverden aan scholen, maar ook aan kloosters en pasto­rieën waar priesters in bed doken met hun dienstmeiden. Dat mocht niet geweten zijn. Geweldig om dat nu op een album te smokkelen.”

Vaste geluidsman Dimitri Vangoidsenhoven heeft doorheen de jaren live-opnames gemaakt tijdens de concerten. Hij is speciaal voor deze release in zijn archief gaan grasduinen om er enkele onuitgegeven hoogtepunten uit te selecteren. ‘Mercedes Benz’ is er daar eentje van. Het nummer is een live opname van The Big M’s, met naast Paul Michiels en Hervé Martens ook de betreurde Robert Mosuse. Bij het herontdekken van deze opname en het opnieuw horen van Roberts stem was Paul tot tranen toe ontroerd.

Paul Michiels: “Ageless, niet alleen de naam van het album, maar ook de naam van het laatste nummer dat ik schreef. Soms word ik ’s nachts wakker met ideeën. Dan zet ik dat op mijn oude cassettespeler, een Panasonic met nog altijd de eerste batterijen in. Als zo’n tekst op mij ‘valt’ en ik er dan eens een juiste melodie bij vind, doe ik een vreugdedansje. Dan ben ik gelukkig.”

In 2016 nam Paul deel aan het tv-programma Liefde Voor Muziek. “Een fantastische ervaring. De nummers ‘Slow Down’ en ‘Love You Like I Do’ speel ik nog altijd op concerten, en met veel succes. Daarom staan ze nu ook op deze plaat.”

Biografie en verjaardagsconcerten

Naast zijn nieuwe album brengt de zanger ook zijn autobiografie Onvoltooid Tegenwoordig uit, waarin hij openhartig vertelt over zijn succesvolle carrière als artiest en zijn privéleven buiten de schijnwerpers. Als kers op de taart, sluit Paul het najaar van 2018 af met de theatertour Ageless. Driedubbel feest dus!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today