3 °C Antwerpen, BE
maandag 4 december 2023
3 °C Antwerpen, BE
maandag 4 december 2023

Nieuw muzikaal duo Poot&Vijverman lanceert eerste single ‘Leef Het’

Poot&Vijverman
© RV

Muzikaal Vlaanderen is een nieuw muzikaal duo rijker. En wat voor één: Poot&Vijverman. Gewezen Familie-acteur Koen Vijverman stort zich samen met zijn kompaan Kristof Poot volledig op de muziek.

Het duo heeft al een cabaretverleden samen, maar ziet de tijd nu ook rijp om hun eerste Nederlandstalige single op Vlaanderen los te laten. De song heet ‘Leef Het’, een ode aan hun kinderen, en is vanaf vandaag beschikbaar op iTunes en Spotify. De videoclip is het voorbije weekend al opgenomen in Haaltert, met acteur Anton Cogen in de hoofdrol, en wordt heel binnenkort verwacht.

Kristof en Koen leerden elkaar bijna 20 jaar geleden kennen op de schoolbanken. Al snel werd duidelijk dat ze samen muziek wilden maken. “Het zaadje werd twintig jaar geleden geplant, onze vriendschap was gesmeed, muzikaal was er onmiddellijk een match en ons amuseren stond toen boven alles.”, steekt Koen Vijverman van wal.

Gedreven door die passie voor muziek, stonden Koen en Kristof tien jaar lang als de prettig gestoorde cabaretgroep Sale-Ami op de planken. “In onze cabaretvoorstellingen combineerden we onze onvoorwaardelijke liefde voor muziek, met onze al even onvoorwaardelijke liefde voor humor. Soms absurd, maar vooral gesmaakt. En zo hebben we met Sale-Ami eigenlijk alle uithoeken van Vlaanderen leren kennen. Dit was voor ons “Het Leven”, vervolgt Kristof Poot.

Hun professionele ambitie zorgde ervoor dat ze steeds minder avonden vrij hadden om te gaan spelen met hun band. Kristof Poot is actief als producer/televisiemaker van programma’s zoals “Boer zkt vrouw”, “Stukken van Mensen”, “Help, mijn man is een klusser” en “Allemaal Chris”. Koen Vijverman was als acteur te bewonderen bij onder meer Familie, Coppers, Zone stad,… en is verbonden aan Het Fakkeltheater.

Daar kwam nog eens bij dat er ten huize Poot en ten huize Vijverman plaats was voor wat uitbreiding. ‘En toen begon “Het Leven” echt. We kregen elk twee kindjes en onze instrumenten moesten plaats maken voor een luiertafel. Toch kan je muziek niet eeuwig op pauze zetten. Onze kinderen zijn stilaan uit de pampers en we moeten ons haasten voor we er zelf één nodig hebben. Dat zaadje van toen wil ook absoluut blijven groeien. En dus drukten we begin 2018 samen terug op ‘Play’ en werd Poot&Vijverman geboren.’, aldus het duo.

‘Leef Het’

Kristof en Koen komen met Poot&Vijverman eindelijk hun afspraak die ze op de schoolbanken maakten na en stellen vandaag hun eerste single ‘Leef Het’ voor. “Leef Het’ is een vrolijke feel good song die we schreven voor én opdragen aan onze kinderen. Bovendien zullen zij straks ook te zien zijn in de bijhorende videoclip. Voor hen hebben we destijds met plezier onze muziekambities op pauze gezet, vandaag zijn ze mee onze inspiratie om onze onvoorwaardelijke liefde voor hen via onze onvoorwaardelijke liefde voor muziek uit te dragen in deze eerste song.’, besluiten Kristof en Koen.

De eerste single van Poot&Vijverman ‘Leef Het’ is vanaf vandaag beschikbaar op Itunes en Spotify.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today