16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Peter Rouffaer over doodsstrijd: “ik heb het groot lot gewonnen, ik leef nog!”

Thuis - Peter Rouffaer
@VRT

Peter Rouffaer lag drie weken in het ziekenhuis toen hij in maart besmet werd met het coronavirus. De voormalige Thuis-acteur geeft toe dat zijn echtgenote doodsangsten heeft uitgestaan. “Elke dag dacht mijn vrouw dat ik ging sterven,” geeft de 70-jarige acteur toe.

Peter Rouffaer zelf had geen tijd om bang te zijn: “Ik was bezig met vechten en overleven. Op een bepaald moment moest ik 71 uur aan een stuk wakker blijven omdat ik actief moest blijven ademen. Ik snakte naar adem, had het gevoel te stukken. Afschuwelijk en heel beangstigend,” vertelt de acteur over zijn doodsstrijd.

Op een bepaald moment smeekte Rouffaer de dokters om hen in coma te brengen. Maar dat wilden de dokters net vermijden omdat als 70-plusser de kans te groot was dat hij niet meer zou ontwaken.

Peter Rouffaer is ondertussen aan de beterhand maar op de Lotto spelen? Dat doet hij niet meer. “Ik speelde al dertig jaar op de Lotto. Toen ik uit het ziekenhuis kwam, ben ik daarmee gestopt, want ik heb het groot lot al gewonnen: ik leef nog!”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today