22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Phil Kevin in duet met zijn vrouw: “Ze zei meteen: ik doe het!”

Phil Kevin - Elisa Kevin
© Christof Desmedt

De deuren van 2018 beukt Phil Kein weer verrassend in, want voor zijn nieuwe single ‘Ik ben je prooi’, gaat hij in duet met zijn eigen vrouw, die nooit eerder op het podium stond.

Vlaanderen is dus een nieuw showbizzkoppel en zangduo rijker met Phil & Elisa Kevin. Phil was zelf positief verbaasd dat zijn vrouw meteen instemde, maar wil nu naast zijn solocarrière, ook vaker als duo optredens gaan doen en wie weet zelfs ooit een duettenalbum met zijn vrouw opnemen.

“Toen ik dit nummer hoorde vond ik het meteen uiterst geschikt voor een duet”, zegt Phil Kevin. “Alleen vroeg ik me meteen ook af: Met en tegen wie in de Vlaamse showbizz kan ik zingen ‘Ik ben je prooi’!? Op een dag was ik thuis de song aan het beluisteren en zei ik met de glimlach tegen mijn vrouw, die al 22 jaar mijn rechterhand is in zovele dingen en een grote ondersteunende kracht is in mijn carrière: ‘Eigenlijk ben jij mijn prooi, ik zal dit nummer met jou moeten gaan zingen’. Tot mijn grote verbazing kreeg ik als reactie ‘Geen probleem, dat doe ik’.”

Phil Kevin - Elisa Kevin
© Babeloeba Records

“Het idee was ontstaan en we maakten een afspraak met onze vaste producer Jean-Pierre Kerkhofs om de song en de opname te bespreken. Achteraf bleek het resultaat meer dan zomaar goed te klinken. Wat oorspronkelijk de bedoeling had om als bonustrack ‘met een knipoog’ op het komende full album te staan, werd nu, na overleg met mijn team, een volwaardige single. Dit wil zeggen dat we het nieuwe jaar induiken met een nieuwe uitdaging en Vlaanderen een nieuw “showbizzkoppel” rijker is. Elisa heeft ondertussen ook echt de smaak te pakken, zeker na al de fijne reacties die we kregen nadat we het nummer al enkele keren brachten op optredens.”

“Uiteraard blijf ik hoofdzakelijk mijn solonummers doen bij de optredens en gaat niet alles definitief over in een duo, maar af en toe eens een extra accent met Elisa erbij, of wie weet in de toekomst zelfs een duettenalbum, blijft zorgen voor de afwisseling hé”, zo besluit Phil.

‘Ik ben je prooi’ van Phil & Elisa Kevin, kan u beluisteren op Spotify!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today