5 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024
5 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024

Niels Destadsbader wordt circusdirecteur!

Niels Destadsbader
© Medialaan/VTM

Terwijl Lier ontwaakt, zijn de eerste vroege vogels al onderweg naar school. Wat zij echter niet weten, is dat ook Niels Destadsbader onderweg is met de enige echte wensboom. Hij strandt in basisschool Sint-Ursula Klim op om nieuwe kinderdromen waar te maken.

Miro doet een wens voor zijn oom Feike, die zich al jaren inzet als vrijwilliger in het kinderziekenhuis van Gasthuisberg in Leuven. Een groot deel van het speelgoed van de zieke kinderen is versleten en daarom dacht Miro hen plezier te kunnen doen met een lading gloednieuwe spulletjes. Niels neemt Miro en zijn oom mee naar een speelgoedwinkel, waar ze hun karretjes onbeperkt mogen volladen. “Dit voelt als Sinterklaas en de Kerstman tegelijk”, zegt Feike enthousiast.

Een andere bijzondere wens komt van Marte. Ze vindt dat meester Tom superleuke gedichten schrijft en wil dat iedereen de kans krijgt om ze te lezen. “Het lijkt me fijn om ’s morgens bij het ontbijt wakker te worden met een gedicht van hem”, zegt ze. En dat is exact waar Niels voor zorgt. Hij laat een gedicht van Tom op de broodzakken van álle bakkers in Lier drukken. “Wauw! Van zo’n groot publiek kan een dichter alleen maar dromen”, reageert meester Tom wanneer hij zo’n broodzak onder ogen krijgt.

Smokkelen met boter en eieren op zak, wegvluchten voor de Duiters en landmijnen ontwijken: als de overgrootvader van Zoë over zijn oorlogsverleden vertelt, is ze altijd erg onder de indruk. Ze wenst daarom voor hem een ballonvaart om over alle plaatsen te vliegen waar de Tweede Wereldoorlog plaatsvond. Maar Niels heeft nog iets veel spannenders in petto: hij laat tanks en soldaten aanrukken om Zoë en Louis terug mee te nemen naar 1941…

Lenke heeft een verrassing in gedachten voor haar vriendinnen, die erg veel voor haar betekenen. Op haar vorige school werd ze gepest, maar in haar nieuwe klas voelde ze zich al vanaf dag één welkom. Circusdirecteur Niels wacht de vriendinnengroep van Lenke op. De meisjes zeggen dat ze voor mekaar door het vuur gaan. En dat neemt Niels vandaag héél letterlijk…

De Wensboom, elke donderdag om 20u35 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today