18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

De eerste beelden van Ruth Beeckmans in nieuwe familiefilm Rosie & Moussa

Ruth Beeckmans
Caviar

Vanaf 28 maart kan je met het hele gezin in de bioscoop gaan kijken naar de nieuwe Vlaamse speelfilm Rosie & Moussa van Dorothée van den Berghe met onder andere Ruth Beeckmans.

Beeckmans en Titus De Voogdt zijn te zien in deze verfilming van de bekroonde boeken van auteur Michael De Cock en illustratrice Judith Vanistendael. Zwangere Guy, Le Motel en Témé Tan zorgen voor de muziek.

In de film verhuist Rosie met haar moeder naar de andere kant van Brussel. In het nieuwe appartementsgebouw leert ze Moussa kennen en gaan ze samen op avontuur. De hoofdpersonages worden vertolkt door nieuwkomers Savannah Vandendriessche en Imad Borji. Imad, die (net zoals Moussa) uit Molenbeek komt, werd gekozen in een streetcasting, in samenwerking met verschillende Brusselse organisaties. Ruth Beeckmans speelt de mama van Rosie, Titus de Voogdt vertolkt de rol van Rosie’s vader. Damiaan De Schrijver (Meneer Tak), Katelijne Damen (Mevrouw Hemelrijk), Bert Haelvoet (oom Joris) en Mourade Zeguendi (oom Ibrahim) nemen andere belangrijke rollen voor hun rekening.

Trailer

De film toont Molenbeek als een bruisende, avontuurlijke omgeving. Daarom is het een logische keuze dat voor de soundtrack beroep werd gedaan op de Brusselse muziekscène, die momenteel nationaal en internationaal hoge ogen gooit. Het kruim onder de Brusselse rap en dance artiesten leverde de originele score bij Rosie & Moussa, met bijdragen van o.a. Zwangere Guy, Le Motel en Témé Tan. De Brusselse rapper Zwangere Guy schreef en vertolkte de titelsong van de film, die ook te horen is in de trailer. De bijhorende videoclip wordt binnenkort gelanceerd.

Verhaal

Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. Ze klauteren zelfs helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw. En ze gaan samen op zoek naar Rosie’s papa, die al een tijdje niet meer thuis kwam…

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today