13 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Piet Huysentruyt is terug: “Het wordt in een modern jasje gestoken”

Piet Huysentruyt
© Medialaan/VTM

De sympathiekste kok van Vlaanderen is terug. Dit najaar kunnen we op VTM terug kijken naar ‘SOS Piet’ en dat hadden veel mensen niet meteen verwacht. Behalve Piet zelf.

“Ik ben er al vier jaar mee bezig. Maar door corona werden de plannen almaar uitgesteld. Kijk, ik heb op een mooie manier afscheid kunnen nemen van gastronomie, ik wil hetzelfde kunnen doen met mijn tv-carrière. Nog eens knallen op VTM, daar droom ik al jaren van”, geeft hij toe in Dag Allemaal.

Piet lanceerde in de jaren 90 de kookprogramma’s en kende nog vele opvolgers zoals Jeroen Meus, Sandra Bekkari en Loïc Van Impe. Maar de cirkel is voor Piet nog niet rond.

“Mijn werk is nadien wel voortgezet, maar de puntjes op de i en de kers op de taart wil ik echt nog wel zetten. Ik heb het geluk dat Davy Parmentier, de huidige programmadirecteur van VTM, er helemaal in gelooft.”

Hoe ‘SOS Piet’ er precies zal uitzien daar kan Piet nog niet veel over vertellen. Maar hij kan wel al een tipje van de sluier oplichten. “Er komen een aantal authentieke elementen terug zoals mijn koffers en de 1,2,3. De formule van het programma zat al goed, en dat blijft zo, alleen wordt het in een modern jasje gestoken en worden er nieuwe elementen aan toegevoegd.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today