24 °C Antwerpen, BE
donderdag 8 juni 2023
24 °C Antwerpen, BE
donderdag 8 juni 2023

Pieter Casteleyn speelde slechterik in Thuis: “daar had ik geen problemen mee”

Pieter Casteleyn speelde slechterik in Thuis: “daar had ik geen problemen mee”

Foto: VRT

Pieter Casteleyn heeft enorm genoten van zijn periode bij Thuis. Ook al moest hij in de huid kruipen van slechterik Robrecht. “Ik voelde al een tijdje dat ik op het kerkhof zou belanden”, onthult de 29-jarige acteur in TV Familie.

Pieter Casteleyn wist op voorhand dat het slechts om een tijdelijke rol ging: “En als je in een dagelijkse reeks zo’n slecht personage speelt, weet je dat je niet eeuwig kan meedraaien. Dan beland je sowieso ooit in de cel of ga je dood”, klinkt het nuchter bij de acteur in TV Familie. “Het is een mooi parcours geweest.”

Want Pieter Casteleyn blikt met een enorm goed gevoel terug op zijn periode op de set van Thuis: “Ik kan mijn tijd daar met één woord omschrijven: keitof. Ik heb een pak lieve collega’s leren kennen en ben dankbaar om deze eerste lange gastrol.”

Dat de acteur een gaybasher moest spelen, stoorde hem geenszins: “Ik vond het zalig om zo’n slechterik te vertolken. Er werd mij vaak gevraagd of ik er geen probleem mee had om die hatelijke gaybasher te spelen, terwijl ik zelf op mannen val. Maar dat vond ik helemaal niet lastig. Het is tenslotte fictie”, verduidelijkt Pieter Casteleyn in TV Familie.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today