1 °C Antwerpen, BE
woensdag 8 februari 2023
1 °C Antwerpen, BE
woensdag 8 februari 2023

Pommelien Thijs: “Ik heb heel wat vragen gekregen daarover”

Foto: VRT

Toen Pommelien Thijs met haar videoclip voor haar single ‘Ongewoon’ bekend maakte dat ze niet alleen op jongens viel, werd dat bijzonder positief onthaald. Heel wat jongeren kijken op naar Pommelien en zien haar als grote voorbeeld. Ze vonden dan ook veel steun bij de zangeres.

En ook bij haar vrienden werd haar ‘coming out’ goed onthaald. “Het heeft ook geleid tot onverwacht goede gesprekken. Ik heb vrienden die heel gelovig zijn en helemaal anders kijken naar relaties. Maar ze hebben me echt willen begrijpen”, begint Pommelien in Humo.

Ze kreeg heel wat nieuwsgierige vragen van haar vrienden, maar daar praatte ze ook heel openlijk over. “’Is een jongen of meisje dan exact hetzelfde voor jou?’ en ‘Hoe werkt dat dan met de seks’, zijn enkele vragen die ik toen kreeg. Maar het is fijn dat zo’n open dialoog mogelijk is.”

De videoclip heeft al 13.000 views op TikTok en zo lijkt het platform erg belangrijk te worden voor de muziekindustrie. “Het duurde even voor ik mijn draai erop gevonden had. Ik ben niet de typische overenthousiaste TikTok-gebruiker en het is wat zoeken naar hoeveel ik van mijn privéleven wil delen.”

Pommelien vindt het vooral een erg stresserende app omwille van de focus op de cijfertjes. “Toen we voor de release al stukjes op TikTok gooiden, merkten we dat de respons goed werd. Dat triggert mij en ik wilde wat experimenteren wat goed en minder goed werkte.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today