15 °C Antwerpen, BE
maandag 2 oktober 2023
15 °C Antwerpen, BE
maandag 2 oktober 2023

Radiolegende Lutgart Simoens wordt 90 jaar vandaag

Lutgart Simoens
© YouTube

Lutgart Simoens, vooral bekend van het verzoekprogramma ‘Vragen Staat Vrij’ wordt vandaag 90. Simoens was meer dan 40 jaar lang een van de bekendste radiostemmen van Vlaanderen.

Simoens is afkomstig van Ieper, maar verhuisde na haar huwelijk naar Antwerpen. Haar fascinatie voor de radio begon tijdens de oorlog. “We luisterden altijd naar ‘Stem uit Amerika’ van Jan-Albert Goris”, vertelde ze enkele jaren geleden in een interview. “Voor een 12-jarig meisje was het ongelofelijk dat die man overzee zat en toch hier te horen was. Toen we eens met de auto voorbij het Flageygebouw in Elsene reden en mijn vader zei dat het geluid van de radio uit dat gele gebouw kwam, kon ik dat niet vatten.”

Haar bekendste programma was het verzoekprogramma “Vragen staat vrij”, dat ze 24 jaar lang presenteerde, maar Lutgard Simoens heeft veel meer radio gemaakt.  Zo was ze ook de stem van het allereerste popprogramma op de toenmalige BRT ‘Toppers Voor Tieners.

Op 30 mei is het precies 25 jaar geleden dat Lutgart de laatste keer ‘Vragen staat vrij’ presenteerde. Daarna ging ze met pensioen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today