1 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023
1 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023

Frederik De Swaef versterkt News City als hoofdredacteur Regio

Frederik De Swaef
© Medialaan

Frederik De Swaef verlaat Flair en trekt naar News City, het nieuwe journalistieke huis van de Persgroep Publishing en MEDIALAAN dat o.a. VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, De Morgen, HLN.be en Dag Allemaal overkoepelt.

News City wil naast de bestaande nieuwsmerken ook de regionale berichtgeving fors versterken en uitbouwen tot een volwaardige digitale nieuwspoot die regionieuws kan leveren voor alle nieuwsmerken binnen News City. Frederik De Swaef wordt hoofdredacteur Regio en zal het regionieuws leiden en digitaliseren.

Kris Hoflack, directeur News City is opgetogen dat De Swaef voor News City koos:  “Ik ben zeer blij met de komst van Frederik. Hij is een versterking voor het team van hoofdredacteurs en heeft in het verleden bewezen dat hij in staat is om mediamerken en –producten te doen groeien. Zijn digitale ervaring bij Flair zal ons helpen om ook met de Regio een uitgesproken digitale koers te varen. Met zijn sterke persoonlijkheid en zijn eigenzinnige ondernemingszin is hij de juiste man om een sterk regiohuis te bouwen.”

“Met News City, waar journalistieke krachten gebundeld worden, is er een initiatief genomen dat de toekomst van de Vlaamse journalistiek kan verzekeren”, steekt Frederik De Swaef van wal. “Daarom ben ik heel blij dat ik binnen News City een belangrijke pijler, de nummer 1 regioredactie van het land, mag gaan leiden en verder digitaliseren.”

Frederik De Swaef zal in de loop van de zomer beginnen als nieuwe hoofdredacteur Regio.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today