5 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 februari 2023
5 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 februari 2023

Ronny Waterschoot aan de beterhand: “Dat is heel wonderlijk geweest”

Kurt Willaerts

Enkele maanden geleden schreef Dag Allemaal dat het niet zo goed gaat met de gezondheid van ‘Familie’-acteur Ronny Waterschoot. De diagnose van Lewy body dementie kwam binnen als een mokerslag, maar Ronny en zijn vrouw laten het hoofd niet hangen.

“Het gaat elke dag beter. Ik volg nu kine en osteopathie waardoor m’n nek wat losser komt. De ziekte zit nu vooral op m’n spieren, waardoor ik moeilijker stap. Ik gebruik’n rollator als we gaan wandelen omdat ik te snel moe ben. Als ik die openvouw, heb ik een stoeltje om even te rusten”, legt Ronny uit in Dag Allemaal.

Ronny probeert zo weinig mogelijk in angst te leven, ook al is het besef er dat de ziekte heel snel zomaar terug kan opflakkeren.

“Het wonderlijke is: ik was mij van niets meer bewust, maar na een tweetal maanden ben ik er langzaam weer bovenop gekomen. Volledig oké ben ik nog niet. Maar alle dagen gaat het beter.”

Van hallucinaties heeft Waterschoot gelukkig niet zoveel last meer en hij wordt er liever ook niet meer aan herinnerd. “Al bij al gaat het goed met mij. Ik lees veel, ben in’n paar boeken tegelijk bezig. En ik studeer ook Portugees, de taal van mijn schoondochter.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today