13 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024

Ronny Waterschoot: “Hij zat plots in een andere wereld”

Ronny Waterschoot: “Hij zat plots in een andere wereld”

Kurt Willaerts

Toen Ronny Waterschoot de diagnose kreeg van Lewy Body dementie, viel zijn wereld eventjes stil. Ronny moest leren omgaan met de diagnose en moest vooral veel geduld tonen. Helemaal genezen zal hij niet meer doen, maar hij kan het wel al beter van zich afzetten.

Niet alleen voor Ronny was het erg schrikken, maar ook voor zoon Remke was het een harde klap. Zijn vader begon van de ene dag op de andere te hallucineren en dat zorgde voor vreemde taferelen.

“Plots zat papa in een andere wereld. In november, Jessica was nog geen maand zwanger, lieten we hem de echo van ons kindje zien om hem op te peppen. Anders hadden we daar langer mee gewacht. We wisten toen ook nog niet wat er precies aan de hand was”, vertelt Remke in Dag Allemaal.

Remke en zijn vrouw Jessica stonden er wel eens bij stil dat de kans zou bestaan dat zijn vader hun ongeboren zoon nooit zou ontmoeten, en dat maakte het emotioneel nog allemaal wat zwaarder. “Ik heb daar echt van wakker gelegen.”

Acteren zal Ronny waarschijnlijk nooit meer doen. En al zeker niet in het theater. “Een inspanning van 1,5 uur…Dat haal ik niet meer. Zo lang kan ik me niet meer concentreren. Zelfs naar een theaterstuk gaan kijken, is lastig.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today