15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Ruth Beeckmans: “Het is niet dat ik anderen de liefde misgun” 

DPG Media

Het is al eventjes geleden dat we Ruth Beeckmans nog iets zagen doen op VTM. Daar had ze natuurlijk alle redenen toe. Haar man Gary overleed in april geheel onverwachts. Ruth legde meteen al haar werkactiviteiten neer om te kunnen rouwen. 

“Ik was, voor het met Gary gebeurd is, voor VTM een programma aan het voorbereiden: ‘Verliefd, verloofd, getrouwd in 24 uur.’ Koppels gaan zogezegd op droomreis, maar één van de twee doet op de vakantiebestemming een huwelijksaanzoek. Wij zitten mee in het complot, en vierentwintig uur later wordt er getrouwd, met alles erop en eraan”, legt Ruth uit in Het Laatste Nieuws. 

Toen Gary overleed vroeg Ruth zich vooral af hoe het nu verder moest met het programma. “Een programma over, echt waar, de liefde? De zender zei: ‘Alle begrip als je dat niet meer wil doen’, maar na een paar weken heb ik gevoeld: jawel ik ga dat doen.” 

Eerst had Ruth schrik om er verder mee te gaan, maar het is door haar grote liefde te verliezen dat Ruth ook beseft hoe belangrijk de liefde is. 

“Het is niet omdat ik de liefde nu moet missen dat ik ze anderen misgun of er niet van kan genieten als ik ze zie. ‘Het is goed. Doe maar. Trouw maar met elkaar. Hou elkaar maar vast.’ Ik had het geluk om te mogen werken met een topcrew. Ik heb me heel warm omringd gevoeld. Als ik dan toch mijn weg opnieuw moest zoeken, denk ik dat dit het ideale programma was om dat te doen.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today