15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Ruud De Ridder: ‘Er was interesse in mijn biografie’

© Houtekiet

Tussen het schrijven aan nieuwe blijspelen voor ’t Echt Antwaarps Teater door, heeft acteur en regisseur Ruud De Ridder de voorbije maanden ook nog de tijd gevonden om zijn autobiografie op papier te zetten. Het zal begin september in boekvorm verschijnen.

‘Het wordt een boek over mijn hele leven tot dusver. Beginnend vanaf mijn geboorte tot de dag van vandaag’, laat De Ridder optekenen in een gesprek met onze redactie. ‘Het was uitgeverij Houtekiet die me zelf contacteerde en met het voorstel kwam om mijn autobiografie te schrijven. Omdat ze er zo hard in geïnteresseerd waren. Het was voor mij de allereerste ervaring met het schrijven van een boek, want voordien schreef ik enkel theaterstukken.’

Vervaagde herinneringen

‘Het was best leuk om eens door heel mijn leven te gaan. Er zijn een hele hoop dingen die ik aanvankelijk vergeten was, maar die door het schrijven en het graven in mijn geheugen wel zijn teruggekomen. Daar was blijkbaar interesse voor en ik hoop dan ook dat de mensen er een aangename leestijd aan zullen beleven binnenkort.’

Praktisch

Het boek zal op 8 september verschijnen en is uiteraard ook te koop in ’t Echt Antwaarps Teater. De prijs van het boek is 21,99 euro. Voor 29,99 euro beschikt u zelfs over de luxe-uitgave mét hardcover.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today