9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Sally-Jane Van Horenbeeck: “Mijn lichaam reageert daar heel raar op”

Foto: Entertainment-Today

Het waren geen fijne tijden voor Sally-Jane Van Horenbeeck. De actrice is nog volop aan het revalideren van haar ongeval in augustus en kon zelfs een tijdlang niet zelf in haar restaurant staan. Gelukkig is dat verleden tijd en is ze opnieuw voltijds aan de slag.

“Al is het ook wel zwaar. Ik maak veel uren en sta lang recht. Hopelijk houdt mijn lichaam het vol. Er staat wel een kruk in de keuken zodat ik af en toe kan gaan zitten, maar het blijft vermoeiend. Soms vragen mensen: ‘Ge zult nu wel goed uitgerust zijn, zeker?’, maar ik denk niet dat zij beseffen hoe zwaar ik het de afgelopen maanden heb gehad. De eerste weken zat ik onder de morfine, ik crepeerde van de pijn en kon amper slapen. Vijf maanden na het ongeval heb ik nog altijd last van pijntjes, zoals ligamenten die tegenwerken. Dat is frustrerend, maar een lichaam geneest op z’n eigen tempo. Ik doe mijn best om het genezingsproces te omarmen en het een beetje te versnellen, maar meer kan ik niet doen”, zucht Van Horenbeeck in Dag Allemaal.

Sally-Jane heeft natuurlijk de pijnstillers nodig gehad, al heeft ze wel altijd goed gedoseerd. Haar lichaam reageert namelijk heel vreemd op pijnstilling.

“Ik heb heel hoge dosissen nodig voor ik er iets van voel. Ik probeer er dan ook zo weinig mogelijk te nemen, want ik wil er in geen geval afhankelijk van worden. Als het pijn doet, is dat een signaal dat ik erover aan het gaan ben en dat ik rust moet nemen. Een zak ijs kan in dat geval al wonderen doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today