19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

Sam Bettens onthult grootste angst: “veel mensen vinden het freaky”

Foto: DPG Media

Twee jaar geleden maakte Sam Bettens bekend dat hij transgender is. Na meer dan 25 jaar had K’s Choice plots een frontman in plaats van frontvrouw. Die transitie ging voor Sam gepaard met één grote angst. De zanger was bang om zijn zangstem te verliezen. “Maar dat mijn transitie voor mijn fans geen issue zou zijn, daar was ik gerust in”, vertelt Sam in Story. “Ook al besef ik dat het transgendergegeven voor veel mensen nog raar is, zelfs ronduit freaky.”

Maar de fans van Sam zijn opgelucht, want ze herkennen Sams stemkleur nog steeds. Al is ook dat een beetje dubbel voor Sam. “Een van de redenen waarom ik hormonen neem, is om een mannelijker lichaam te krijgen’, vertelt hij. “En dat lukt prima: alles wordt wat rechter, minder vrouwelijk, en ik maak makkelijker spieren aan. Maar daarnaast wil ik ook dat mijn stem mannelijker wordt. Ze is al wat dieper geworden, maar eerlijk gezegd duurt het me te lang voor ze écht laag wordt. Al moet ik eigenlijk blij zijn dat ik überhaupt nog kán zingen”, aldus Sam.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today