9 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Sammy Moore ‘Het leven begint bij 50’

Een nieuwe look, een nieuwe sound en een drukbezette zomer. 
Sammy Moore, de steeds populairder wordende zanger uit Rotselaar, gaf onlangs nog een uitverkocht concert in zijn thuisstad om zijn 50 ste verjaardag te vieren. Een mijlpaal voor Sammy, die na vijf jaar knokken in de showbizz, eindelijk heel wat deuren ziet opengaan.

‘Ik ben een laatbloeier’, zegt Sammy. ‘Zingen heb ik al mijn hele leven gedaan. Toch was ik 45 toen ik een eerste eigen nummer uitbracht. Sindsdien timmer ik aan de weg. Dat gebeurt met vallen en opstaan. Gelukkig kan ik samenwerken met mijn vaste songschrijver Jim Nijs, die perfect weet wat ik wil en kan en uit die samenwerking kwamen al wat radiohits voort zoals ‘Hou me vast’ en ‘Juf Sarah’. Deze zomer kozen we met ‘Stapelgek op Victoria’ voor een wat andere sound. Met wat meer ballen… Dat past ook beter bij mij.’

Sammy heeft sinds zijn debuut ook een flinke metamorfose ondergaan.

‘Sinds ik de kans heb gekregen om een paar keer met een eigen live band op te treden, voel ik me echt als een vis in het water op het podium’, zegt Sammy. ‘Optreden met top muzikanten achter me geeft enorm veel energie. Ik kan helemaal mezelf zijn en mijn stoerdere look is gewoon wie ik ben. Niets bedacht, maar gewoon puur Sammy Moore. Ze zeggen wel eens: het leven begint bij 50. Wel voor mij is dat zeker zo!”

“Stapelgek op Victoria” is deze week alvast nieuw in de Vlaamse Ultratop 50.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today