22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Sasha & Davy’s nieuwe album is eerbetoon aan de radio!

Sasha & Davy
© CNR Records/Vlaamse Sterren

“We zingen mee met de radio, ra, ra, ra, radio”. Het refrein volstaat om een ganse dag mee te zingen met de ‘Radio’-oorwurm van Sasha & Davy. Met hun aanstekelijke single solliciteert het koppel openlijk voor Zomerhit en het nummer is ook de titel van hun gelijknamige nieuwe album met zelfgeschreven liedjes.

“We zijn onze platenfirma CNR/Vlaamse Sterren dankbaar omdat we de kans kregen om onze muzikale goesting te doen. Toen we ‘Zonde van de tijd’ uitbrachten als voorloper van dit album, stonden we met Sasha & Davy op een keerpunt. Gingen we een album maken met pure ambianceliedjes of trokken we resoluut meer de kaart van toegankelijke Nederpop. Het werd het laatste, omdat we ons daar goed bij voelen en we merken dat het publiek volgt, en onze inspanningen ontzettend apprecieert. Alle 12 liedjes op het album zijn door producer Edwin de Groot opgenomen in de Rooftop studio’s met topmuzikanten. Hopelijk komt er een vervolg op ons succesalbum ‘In The Jukebox’, maar nu ligt het accent op ‘Radio’. Samen met mijn neef Cliff Vrancken (Krapoel In Axe) en Steven Hellemans maakte ik dit album. De liefde staat centraal in heel wat liedjes, maar sommigen hebben ook een persoonlijk karakter. ‘Dans dans’ is er zo eentje. Ik schreef het voor Noa, omdat ze in huis voortdurend rondloopt met haar draagbare, roze cd-speler. Toen ze dit liedje de eerste keer hoorde, stond ze direct mee te springen en wisten we dat het goed zat”, zegt Davy Gilles. 

Eerbetoon

Na ‘Zonde van de tijd’ en ‘Blijf geloven’ is ‘Radio’ de derde single uit het gelijknamige album. “Van in het begin kregen we met Sasha & Davy massale steun van de radiozenders. Ons album is dan ook een ode aan ‘de radio’ en iedereen die elke dag bezig is met het maken van toffe programma’s. We zijn digitalisten, maar bij ons thuis worden de living en keuken dagelijks gevuld met radiomuziek. Ook als we onderweg zijn, luisteren we old fashion naar de radio”, zegt Sasha Rosen.

Het album ‘Radio’ van Sasha & Davy verscheen vorige week vrijdag 31 mei en is fysiek en digitaal beschikbaar.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today