21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Seizoensgebonden koken met asperges en rabarber in Open Keuken

Sandra Bekkari
© Medialaan/VTM

Het aspergeseizoen schiet deze week officieel uit zijn startblokken, het uitgelezen moment dus voor een aspergerecept.

Sandra serveert op maandag gebakken sint-jakobsoesters met witte asperges en waterkerssaus. Als hoofdgerecht combineert ze haar lievelingsingrediënten – zalm, tomaat en mozzarella – in een zalm caprese.

Dinsdagavond verwent Sandra de smaakpapillen met een uitbreide maaltijd: lamskoteletjes met een zoete tomatenchutney, aardappelbloemen en een slaatje van roodlof en radijs.

Een extra zoete uitzending op woensdag. Sandra start met een panna cotta zonder room, op basis van amandelen. Het begin van de lente is het ideale moment om rabarber te oogsten. Sandra gebruikt het seizoensfruit in een rabarber-appelmoes. “Om duimen en vingers bij af te likken”.

Donderdagavond april duikt Sandra in de Aziatische keuken met Thaise viskoekjes. Die serveert ze met een pittige dip van mango en chilipeper. Blussen kan met een homemade gemberlimonade, die ook nog eens voor een vlotte spijsvertering zorgt. Win-win!

Een gerecht om te imponeren bij familie of vrienden: vrijdag zet Sandra een zelfgemaakte cordon blue met amandelkroketten op tafel.

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke werkdag om 18u bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today