18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

Overdreven? Kindjes bang van ‘mottige mot’ in nieuwe K3-show

K3
© Christof Desmedt

Een aantal ouders is verontwaardigd over de ‘mottige mot’, een figuur in de nieuwe K3-show. De figuur zou sommige kindjes nachtmerries bezorgen.  Overdreven of niet?  

De Vlindershow van K3 lokt een aantal verontwaardigde reacties uit.  Tijdens de show proberen Hanne, Marthe en Klaasje Vlinderland te beschermen tegen een boosaardige mot; de ‘mottige mot’.  Maar net dat personage zou een aantal kinderen nachtmerries bezorgen.

“Die Mottige Mot blijft maar terugkomen en terugkomen, en we hebben de zaal uiteindelijk moeten verlaten”, zegt de mama van Amelie aan VTMNIEUWS. Volgens haar was ze niet de enige.

Mottige mot blijft!

Studio 100 staat open voor de kritiek, maar wil de figuur niet uit de show weren.  “Een show van K3 wordt altijd gemaakt voor een breed familiepubliek. We waken erover dat K3 zelf niet bang is van de ‘Mottige Mot’, maar net heldhaftig de strijd aangaat. We hopen dat de fans zich daaraan kunnen spiegelen”, klinkt het.

Onze reporter, die aanwezig was bij de show in het Kursaal in Oostende, valt uit de lucht als we hem met dit nieuws confronteren.  “De show sprak zowat alle kindjes in de zaal aan.  Het is me hoegenaamd niet opgevallen dat kinderen en ouders de zaal vroegtijdig moesten verlaten,” zegt Jurgen Malfait.  “Is het niet eerder aan ouders om hun kinderen duidelijk te maken dat wat ze zien zich afspeelt in een fantasiewereld en dus geen werkelijkheid is in plaats van hierin mee te gaan?”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today