13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024

Simon uit ‘Down The Road’: “Geef ons gewoon een kans”

VRT

Deelnemen aan ‘’Down The Road’, het opent voor de deelnemers vele mooie deuren. Ze krijgen de kans om eens een BV te ontmoeten of zelfs op het podium te staan met de enige echte Niels Destadsbader.

En ook in Leuven, waar Simon woont, wordt hij regelmatig herkend, vooral door de Leuvense studenten. “Ze herkennen me en stoppen dan regelmatig om een selfie te nemen en een babbeltje te slaan. Dat vind ik altijd super”, zegt Simon in Tv Familie.

Simon heeft een groot hart en zoals de kijkers van het programma hebben opgemerkt, doet de jongeman ook regelmatig wijze uitspraken.

“Ik wil oproepen voor meer inclusie in onze wereld. Dat hoop ik echt. Dat mensen met en zonder handicap gewoon samen met elkaar leven en werken. Wat ik niet fijn vind, is dat mensen met een beperking in aparte groepen worden gezet”, begint hij zijn boodschap.

“Daarom wil ik zeggen: Kijk niet naar wat we wel kunnen. Doe gewoon tegen ons en geef ons kansen. Zoals Dieter en Saar in ‘Down The Road’ ook doen. Zij geven ons vrijheid en vertrouwen, zodat we onze grenzen kunnen verleggen. Meer mensen zouden dat moeten doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today