11 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
11 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Sinterklaas scoort in de bioscoop

Sinterklaas
© Lies Lambert

Na vier programmatieweken heeft ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ ruimschoots de kaap van 100.000 bezoekers bereikt; de teller staat inmiddels op 110.000 bezoekers. 

De film werd geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van Hugo Matthysen en kwam tot stand met de medewerking van JanDecleir, Frans Van der Aa, Pieter Embrechts, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Jonas Van Geel, Evelien Bosmans, Karlijn Sileghem en vele anderen. 

Het verhaal

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet ’s nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt. Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait.Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ wordt sinds 24 oktober 2018 in de bioscopen verdeeld.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today