12 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
12 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Siska Schoeters: “stond te huilen op het podium” 

Foto: VRT

Met ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’ staat Siska Schoeters als presentatrice in de spots. Niels Destadsbader is één van de drie coaches. Humo vraagt haar of ze het niet vreemd vindt dat Niels als ‘gepatenteerde hark’ danscoach is naast twee internationaal gerenommeerd choreografen.  

“Waarom zou dat vreemd zijn”, reageert ze licht geprikkeld. “In zijn shows in het Sportpaleis heeft Niels altijd dansers op het podium staan. En hij is één van de weinige Vlaamse artiesten die meedansen. Niet evident hoor!” 

Zelf was Siska tot nu toe nooit ‘into dance’. Intussen weet ze dat ze enorm gegrepen kan worden door dans. “Afgelopen zaterdag nog heb ik echt staan huilen op dat podium”, bekent ze in Humo.  

Siska Schoeters doet nog het verhaal van Bjorn, een man met een verlamde linkerarm, die aan het programma meedoet. Bjorn breekt er een lans voor andere mensen met een beperking. ‘Aan alle mensen met een beperking die graag dansen: het mag, het kan!’ 

En net daar maakt de VRT voor Siska het verschil met commerciële televisie. “De openbare omroep ziet dat als zijn plicht”, legt ze uit in Humo. “The Greatest Dancer is verbindend, het is warm, het is menselijk, …” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today