13 °C Antwerpen, BE
zaterdag 3 oktober 2020
13 °C Antwerpen, BE
zaterdag 3 oktober 2020

Sofie Dumont tijdens de feestperiode terug op het VTM-scherm

Sofie Dumont
© Medialaan/VTM

De gezelligste periode van het jaar is in aantocht en daar hoort traditiegetrouw lekker eten en drinken bij. Sofie Dumont geeft vanaf maandag 10 december inspiratie aan al wie nog niet weet wat hij dit jaar op de feesttafel zet.

Sofie luisterde naar de mening van de Vlaming en stelde samen met hen een top 15 van favoriete feestgerechten samen. Die gerechten serveert ze drie weken lang in De Feestkeuken van Sofie. Elke week wordt ze bovendien bijgestaan door een  bekende gast.

Ruth Beeckmans mag de spits afbijten. Een keukenprinses is ze niet; ze schuift haar voetjes tijdens de kerstperiode het liefst van al gewoon onder tafel. Maar Sofie zet haar in haar keuken toch aan het werk… Later krijgt Sofie ook versterking in de keuken van Bieke Ilegems en Erik Goossens en Sieg De Doncker.

Maandag maakt Sofie een feestelijke versie van de klassieker scampi diabolique. Het overheerlijke gerecht roept bij Ruth bijzondere herinneringen op. Daarnaast demonstreert Ruth dat ze ten huize Beeckmans wel een heel speciale manier hebben om een fles wijn te ontkurken… 

Tijdens de feestdagen scoor je bij jong én oud met aperitiefhapjes. Op dinsdagavond verrast Sofie met  mini worstenbroodjes en mini pizza’s voor de kleine honger. De dorst wordt gelest met een vermout-tonic. Maar Sofie heeft ook aan de vegetariërs en niet-alcoholdrinkers gedacht met een vegetarisch worstenbroodje en een cranberry mocktail. “Want niemand mag de pineut zijn tijdens de feestdagen”, zegt ze.

Ruth is op woensdag in haar nopjes want dan staat haar lievelingsgerecht, vol-au-vent, op het menu. Sofie gaat aan de slag met parelhoen en bospaddenstoelen zodat het een feestelijke toets krijgt. Een schot in de roos voor Ruth: “Dit is de beste vol-au-vent die ik ooit gegeten heb!”

Geen Kerstmis zonder  kalkoen: ook deze oerklassieker ontbreekt niet in het lijstje van de 15 favorieten. Donderdag 13 december laat Sofie zien dat iedereen in staat is om een kerstkalkoen klaar te maken. En Ruth toont haar van haar beste kant met een meesterlijke kalkoen-imitatie.

Wie denkt dat het maken van een overheerlijke  panna cotta veel werk is, wordt door Sofie op vrijdagavond op andere gedachten gebracht. Sofie bereidt het dessert in een wip. En Ruth, die zag dat het goed was. “Voor zo’n nagerecht heb ik altijd nog een plaatsje over!”.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today