20 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
20 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Spiekpietjes ook dit jaar naar Oostende

Spiekpietjes
© Clavis

Van 20 oktober tot en met 5 december 2018 zijn De Spiekpietjes, na het succes van de voorbije jaren, opnieuw te gast in Oostende. De kleine helpers van Sinterklaas palmen deze keer de voormalige VIVES-hogeschool langs de Troonstraat in. 

De Spiekpietjes zijn kleine geheimzinnige Sinterklaashulpjes. Elk jaar, wanneer de blaadjes van de bomen dwarrelen, trekken ze de wereld rond. Ze verstoppen zich in huizen, appartementen en klasjes om kindjes in de gaten te houden. Zo komen ze te weten wie flink is of een beetje ondeugend. ‘s Nachts, wanneer iedereen slaapt, bellen ze naar de Sint om al deze informatie door te geven. Zo wordt in Spanje het Grote Rode Boek van de Sint elk jaar netjes aangevuld. Het concept van de Spiekpietjes sluit aan bij de vertrouwde Sinterklaastraditie en verklaart ook hoe de Sint aan zijn kennis komt.

Dit jaar is de expo gebaseerd op het boek ‘SOS Stoomboot’: De stoomboot van Sinterklaas is onderweg naar ons land. Hij is helemaal volgeladen met cadeautjes! Maar dan … BOEM! … gaat de stoommotor kapot. De boot is stuurloos! Kunnen de Spiekpietjes dat op tijd repareren?

“Hoewel Fort Napoleon niet beschikbaar was voor deze editie, vonden we het toch zeer belangrijk om De Spiekpietjes – expo dit jaar ook in Oostende te organiseren.”, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte. “Jaarlijks bezoeken meer dan 12.000 bezoekers van over heel Vlaanderen deze speelse expo waaronder meer dan 1.000 kleuters die in schoolverband komen. We zijn dus zeer blij dat de Spiekpietjes weer ‘thuis’ komen in Oostende. ”

Pop-up Sintbar

Tijdens de expo ontdekken de kinderen het verhaal van de Spiekpietjes aan de hand van levensgrote platen en een audio-verhaal, ingesproken door acteur Warre Borgmans. Ze kunnen zelf creatief aan de slag met de figuren uit het boek in de teken- en knutselhoekjes.

De creatievelingen van Nester en Atelier Ikke zorgen voor een spectaculaire speelruimte met onder andere een ballenbad en doolhof.

Helemaal nieuw is de gezellige pop-up Sintbar in samenwerking met Squid Events. Hier zal je niet enkel kunnen genieten van een heerlijke koffie of chocomelk, maar staan er ook overheerlijke wafels of een perfect geserveerde gin-tonic op de kaart.

Spiekpietjeszoektocht in de stad

In samenwerking met vzw Centrummanagement verstoppen de Spiekpietjes zich dit jaar ook opnieuw in het stadscentrum. Aan de hand van een leuke kaart, die gratis af te halen is bij Toerisme Oostende, kunnen kindjes invullen hoeveel Spiekpietjes zij opgespoord hebben in de etalages van deelnemende kinderwinkels. Als ze hun ingevulde kaart terugbrengen, krijgen ze een leuk geschenkje.

Praktisch

De expo kan tijdens de herfstvakantie en op feestdagen elke dag bezocht worden van 10u tot 18u. Verder is de expo ook op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag open voor alle plezier. Tickets kunnen ter plaatse gekocht worden en kosten 8 euro per volwassene en 4 euro voor kinderen tussen 3 tot 12 jaar. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis binnen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today