13 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
13 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Urbanus wordt een ‘vuilnisheld’

Urbanus
© KFD

Op 27 februari 2019 komt ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ in de zalen.  Het wordt een zotte animatiefilm voor jong en oud die zich afspeelt in het van de pot gerukte Urbanus-universum van Tollembeek.

De film speelt zich af in het dorpje Tollembeek met de figuren uit de strips van Urbanus en Willy Linthout en is een mix van ondeugende humor en kwajongensstreken die jong en oud aanspreekt. 

Voor de stemmen van de personages werd een mooie cast verzameld: Urbanus is uiteraard Urbanus, Ben Segers (de hond Nabuko Donosor), Sven De Ridder (bromvlieg Amedee), Frances Lefebure (Juf Pussy), Sien Eggers(moeder Eufrazie), Ron Cornet (vader Cesar), Ludo Hellinx (Jef Patat), Pieter Embrechts & Dimitri Leue (wijkagenten René & Modest), Koen Van Impe (Meneer Pastoor), Tom Van Dyck (Dokter Schrikmerg), Tuur Verelst, Thijs Antonneau en Wout Verstappen (schoolvriendjes Dikke Herman, Botswana & Pinnekeshaar), Mark Verstraete (Meester Kweepeer) en Anke Helsen (Madam Pif).

Trailer

Samen met het Gallische dorp van Asterix, is Tollembeek het bekendste dorp uit onze stripgeschiedenis. Dit jaar vieren de strip-Tollembekenaars, samen met hun bedenkers Willy Linthout en Urbanus, hun 35ste verjaardag. Sinds de publicatie van het eerste album “Het Fritkotmysterie” eind 1983, tekenden en bedachten Willy Linthout en Urbanus meer dan 175 absurde verhalen met de zotte figuurtjes uit Tollembeek. Meerdere generaties fans groeiden op met de ondeugende strips, waarvan bijna 10 miljoen exemplaren werden verkocht. Het scenario van ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ is een origineel verhaal, geschreven door Urbanus en Jimmy Simons.

Verhaal

In ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): Igor mag gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek gedurende een jaar en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden.  Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy.  Maar uiteraard loopt alles in het honderd en de kinderen komen in opstand tegen het plan van de volwassenen.

De film wordt vanaf 27 februari 2019 in de Belgische en Nederlandse bioscoopzalen verwacht

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today