0 °C Antwerpen, BE
zondag 3 december 2023
0 °C Antwerpen, BE
zondag 3 december 2023

Stany Crets na 8 jaar terug zelf op de planken in ‘Meiskes & Jongens’ met muziek van Raymond van het Groenewoud.

stany crets
© Deep Bridge

Dat Arne Sierens unieke theaterstukken kan schrijven en Raymond van het Groenewoud het Vlaamse volk de liefde voor muziek met de paplepel heeft ingegeven, wisten we al langer dan vandaag. Gooi daar nog eens een ervaren en getalenteerde topcast als deze bij en ‘Meiskes & Jongens’ is geboren.

Een gloednieuw muziektheaterstuk dat in een ogenschijnlijk perfect gezin een pijnlijke affaire blootlegt, op 4, 5 en 6 oktober in Theater Elckerlyc. Geregisseerd door Sébastien De Smet met een cast die nu al staat te popelen om het podium te bestijgen.

Cast

Karlijn Sileghem speelt Tilly. Aan haar zijde Koen Van Impe als Philip, die onlangs nog opmars maakte als steracteur-sterartiest, als verteller in Deep Bridges ‘Rocky Horror Show’ en momenteel in ‘Stuk Ongeluk’ schittert. Last but not least, Stany Crets himself als kolonel en beste vriend van Philip. Die regisseerde de laatste jaren vooral zelf tal van succesvolle theater- en musicalstukken, maar voor dit stuk maakt hij na 8 jaar een uitzondering en treedt hij zelf terug in de spotlights.

De dialogen van Arne Sierens, de muziek van Raymond van het Groenewoud, het talent van Koen van Impe en Karlijn Sileghem én de belofte van Sébastien de Smet dat ik niet moet zingen of dansen, haalden me over de streep om nog eens op de planken te kruipen.

Verhaal

Voor een rijke familie loopt alles zoals in de boekskes. Tot twee vriendinnetjes van een van de zonen op bezoek komen en blijkt dat hun vader een van hen reeds enige tijd kent. Opeens worden alle scheuren en barsten van het gezin pijnlijk zichtbaar.

Muziek

Het verhaal, gebaseerd op het gelijknamige stuk van Arne Sierens, in een ogenschijnlijk alledaagse taal, wordt aangevuld met een hele reeks liedjes uit de veertigjarige carrière van Raymond Van Het Groenewoud. Als kers op de taart schreef deze Vlaamse muziekgod speciaal een goednieuwe titelsong voor deze show.

Creatives

Script en regie zijn in handen van Sébastien De Smet, die van deze voorstelling een pijnlijk-humoristische totaalbeleving maakt. Arrangementen zijn van Dag Taeldeman (A Brand).

Samen met acht acteurs en drie muzikanten – die live op de planken een heel modern geluid van funk, rock en electronica brengen – krijgt het publiek echt het gevoel deel uit te maken van het ontspoorde tuinfeest aan de rand van het zwembad. Vlaanderen, be prepared.

Op 4, 5 en 6 oktober 2018 in Theater Elckerlyc, Antwerpen. Tickets via www.deepbridge.be.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today